Vad är en Power Management Unit?

Enheten energisparfunktioner, eller PMU, är en typ av mikrokontroller som är associerad med konfigurationen av datorer tillverkade av Apple. I huvudsak styr ström förvaltningsenhet strömmen funktioner på datorn. För närvarande alla Apple-datorer använda sig av en makt förvaltningsenheterna.

Det är bra att tänka på strömförbrukningen enhet som en mycket kraftfull mikrochip. Inom ramen för funktionen hos en Apple-dator omfattar detta mikrochip de funktioner som stöds av andra typer av komponenter i andra märken av datorer. Några exempel skulle omfatta programvara, firmware och minneskapacitet. Tillsammans med dessa tre viktiga komponenter, ger en effekt förvaltningsenhet också för digital hantering funktioner och även innehåller en processor.

Detta breda spektrum av stöd gör det möjligt för energisparfunktioner enhet för samordning ett antal viktiga uppgifter som håller datorn i drift. Till exempel kommer PMU kontinuerligt följa upp status för elanslutningar som för närvarande är engagerade. Samtidigt kommer enheten att övervaka status för batteriet och starta laddning automatiskt vid behov. Statusen för olika komponenter i systemet utvärderas på ett återkommande sätt med hänsyn befogenhet förvaltningsenheten att stänga alla apparater som har varit inaktiv under en betydande tid.

energisparfunktioner enhet är något känslig för plötsliga förändringar vid makten. Till exempel, om batteriet är i bruk och är tillåten att köra ner, kan detta påverka funktionen på enheten. På liknande sätt ansluta en strömkabel till ett eluttag och sedan koppla in sladden i datorn kan orsaka att enheten inte fungerar. Av detta skäl bör användare läser drifthandboken noggrant och undvika åtgärder som negativt kan påverka enhetens prestanda.

Som med alla typer av dator komponenter, är det möjligt för en energisparfunktioner enhet skadas. Några vanliga tecken på att enheten inte fungerar korrekt skulle omfatta en underlåtenhet att inleda en laddning session för batteriet eller en oförmåga att erkänna enheter anslutna till en USB-port, till exempel ett hopp enhet eller en skrivare. I vissa fall enkel att återställa enheten energisparfunktioner kommer att klara upp problemen. Men om återställning inte fungerar, det finns en god chans att enheten kommer att behöva ersättas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.