Vad är Virtual Network Computing?

Virtual Network Computing är en extern display system som låter dig visa en dators skrivbord från olika platser. Du kan visa skärmen inte bara på den datorn den körs från, men också via internet och från en mängd olika maskiner på olika platser. Virtual Network Computing är ett litet och enkelt att använda system som kan integreras i din egen dator utan att behöva någon installation. Win32-tittaren är cirka 150 kilobyte (kb) i storlek och kan nås direkt från en diskett, det är så enkelt.

Virtual Network Computing är en verkligt oberoende system. Du kan lämna ditt skrivbord och gå till en annan dator, som antingen kan vara i rummet bredvid på kontoret eller i hemmet och sedan återansluta till den ursprungliga datorn och avsluta ditt arbete. Virtual Network Computing är också delbar, vilket innebär att flera personer kan se skrivbordet på sina maskiner. Det är utmärkt för system testare som behöver hålla ett öga på program och insatser som de körs på olika plattformar.

I protokollet för Virtual Network Computing är en mycket enkel fjärråtkomst till grafiska användargränssnitt. Protokollet gör att servern för att uppdatera från en avlägsen framebuffer till framebuffer på skärmen. Eftersom framebuffer redan är i de flesta datorskärmar display, många olika typer av datorer kan använda denna teknik. Virtual Network Computing kan arbeta med Windows, Macintosh och X /Unix. Det kan också vara tillämpligt på vissa personliga digitala assistenter (PDA) eller andra enheter med någon form av kommunikationsförbindelser.

Det protokoll som används i Virtual Network Computing har utformats så att den är mycket enkel att använda. Det finns nästan inga krav från användaren. Du kan köra en mängd olika hårdvara med mycket lite genomförandet.

Till att börja med servern från vilken information är tillgänglig kommer att begära autentisering från klienten, vanligtvis i form av ett lösenord behörighetskod. Servern och klienten sedan utbyta information såsom skärmstorlek, kodningsscheman och pixelformatet. Kunden kommer då att begära en uppdatering för hela skärmen och sessionen börjar. Sessionen kan stängas när som helst genom kunden utan några negativa effekter på servern.

Virtual Network Computing är gratis att använda. Du kan ladda ner det via Internet och distribuera den till olika användare. Det är ett enkelt sätt att komma åt och arbeta med information på annan plats än den ursprungliga datorns skrivbord.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.