Vad är Data Mining program?

Data mining program är programvaror program eller paket som gör det möjligt för utvinning och identifiering av mönster från lagrad data. En data mining program eller data mining verktyg, är vanligtvis en programvara gränssnitt som interagerar med en stor databas med kunder eller andra viktiga data. Data mining används ofta av företag och offentliga organ för sådan användning som marknadsföring, upptäckt av bedrägerier, och vetenskaplig forskning.

Det finns en mängd olika data mining tillämpningar, i synnerhet för företag syften, till exempel Customer Relationship Management (CRM). Dessa applikationer gör det möjligt marknadsansvariga att förstå beteenden av sina kunder och även att förutse eventuella beteendet hos potentiella kunder. Ett exempel på den typ av uppgift som ett data mining-teknik kan bidra med är att förutsäga framtida kund behålla. Till exempel kan ett företag beslutar att höja priserna, och skulle kunna använda data mining för att förutsäga hur många kunder som kan gå förlorad för en viss procentuell ökning i produktens pris.

Data mining applikationer är ofta uppbyggd kring specifika behov av en bransch eller till och med skräddarsydda och byggda för en enda organisation. Detta beror på att mönster i data kan vara mycket specifika. Bank-data mining-program kan till exempel behöver spåra vanor kund utgifterna i syfte att upptäcka ovanliga transaktioner som kan vara bedräglig. I ett annat exempel kan en data mining ansökan användas av ett statligt organ för att upptäcka samband mellan individer som kan vara inblandade i terrorverksamhet.

Mönster brytning är en term som ibland används för att hänvisa till upptäckt av branschspecifika mönster i vissa typer av data. Med denna teknik, data mining förening regler kan detekteras som kan ge en risk för en egenskap eller beteende som förknippas med en annan. Ett exempel på en data mining förening regel upptäcks av ett data mining ansökan analys av uppgifter för en stormarknad kan vara till exempel den kunskap som pasta och sås köps samtidigt 90% av tiden.

Värdet av data mining applikationer i företaget ofta uppskattas vara extremt hög. Vissa företag har lagrat stora mängder data under årens drift, men utan ett lämpligt data mining ansökan miste om den mycket värdefull information som kan finnas inom de befintliga data. Installation och användning av tillämpningar data mining kan ibland vara en investering som returnerar utdelning snabbt genom att ett företag att utnyttja sin befintliga information till mer kunder, mer försäljning, eller större vinster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.