Vad är Blue Ribbon-kampanjen?

Blue Ribbon-kampanjen anordnades av Electronic Frontier Foundation (EFF) i syfte att skydda rättigheterna för bloggare på Internet. Grunden är en givare som finansieras ideell organisation som startades 1990 för att skydda yttrandefriheten, sekretess och konsumenters rättigheter på Internet. EFF: s verksamhet omfattar allmän utbildning, politisk aktivism, och omfattande processer.

Anhängare av Blue Ribbon-kampanjen tror att bloggare har rätt att blogga anonymt om de vill. De bör ha möjlighet att blogga om sina åsikter om politiska val eller verksamhet på arbetsplatsen utan rädsla för förföljelse. Enligt Blue Ribbon-kampanjen, yttrandefriheten är en viktig del av livet i ett demokratiskt samhälle.

Eftersom bloggandet är en kommunikationsmetod som uppmuntrar interaktion, anhängare av den blå band kampanjen tror att bloggare måste skyddas från ansvar för tredje part kommentarerna på sina bloggar. EFF anser att den federala immunitet för online-publicister måste gälla för bloggare också.

Även om skälig användning av immateriella rättigheter är en viktig fråga för alla former av medier, är det utan tvekan särskilt relevant för bloggare. Eftersom bloggare är ofta starka aktivister för kontroversiella orsaker, hävdar Blue Ribbon-kampanjen att de har rätt att skyddas från oseriösa hot och stämningar.

Enligt Blue Ribbon-kampanjen, bloggare har samma rättigheter som medlemmar av den traditionella pressen. De bör kunna delta i presskonferenser och andra mediala händelser. Dessutom bör de kunna skydda konfidentiella källor. The Blue Ribbon-kampanjen menar att bloggare är även om de inte får betalt för sitt skrivande verksamhet, främst i egenskap av medborgare journalister.

Anhängare av Blue Ribbon-kampanjen ofta visa ett blått band grafik på deras webbplats, som ett sätt att uttrycka sitt engagemang för yttrandefrihet på nätet. Som en ideell organisation bygger EFF mycket på stöd från privatpersoner som är måna om att skydda yttrandefriheten på Internet. Faktum är att över 60% av pengarna användas till att finansiera Blue Ribbon-kampanjen och andra aktiviteter EFF kommer från donationer och medlemsavgifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.