Vad är ursprunget till Internet?

Internet utvecklats med tiden till vad det är idag, men ursprunget till Internet började som ett amerikanskt statligt finansierade nätverket. Det var avsett att tillhandahålla en icke-lokal, redundant kommunikation mellan militära, vetenskapliga, utbildnings och myndigheter, en kärnvapenattack inträffar. Idéer för Internet utvecklats samtidigt skulle i många fall, och ursprunget till de Internet involverat många visionärer, endast ett fåtal av dessa är namngivna här.

I 1962 Joseph Carl Robnett Licklider (1915-1990), en amerikansk dator forskare på MIT, föreställde ett världsomspännande nätverk av datorer som lätt kan kommunicera med varandra. Licklider flyttade snart till US Department of Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) för att övervaka utvecklingen. Från denna punkt fram många personer var inblandade i ursprunget till Internet inom de olika stadier av utveckling.

Kort sagt, var Leonard Kleinrock av MIT betydelse för utformningen paketväxlar, på vilket sätt data rör sig över Internet. Andra aktiva i ursprunget till Internet ingår Lawrence Roberts, också av MIT. År 1965 Roberts används fjärranslutning för att ansluta en dator i Massachusetts till en i Kalifornien. Även om han inte använde paketväxlar det blev uppenbart att det skulle krävas över den bristfälliga kretskopplad används av telefonbolaget.

Roberts gick DARPA 1966 för att bidra till att utveckla den första paketförmedlande nät under det nya namnet Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET) . ARPANET anses synonymt med ursprung Internet. Andra människor var också inblandade i denna strävan och gjort betydande bidrag till ursprunget till Internet.

spirande ARPA nätverk bestående av fyra noder (datorer) har anslutits den 5 december 1969. TCP /IP (Transmission Control Protocol och Internet Protocol), utvecklas under 1970-talet genomfördes fullt ut på nyårsdagen, 1983. Dessa protokoll öppnade nätet till kommersiella enheter och tillät lokala nätverk (LAN) för att ansluta till Wide Area Networks (WAN), kritisk i utvecklingen av ursprunget till Internet.

Det fanns många andra viktiga händelser Under de första åren att andra inblandade protokoll separat från Internet, sprang men inom den. Bland annat e-post och Network News Transfer Protocol (NNTP), som tillät användare att utbyta information i diskussionsgrupper över användarens nätverk (USENET). Telnet och File Transfer Protocol (FTP) var två andra protokoll som används och Internet Relay Chat (IRC) En tredje som kom 1988.

var dock tidigt ursprunget till Internet långt ifrån användarvänliga. Tim Berners-Lee på CERN skulle ändra på det genom att föreslå hypertext språk, som genomfördes år 1991. Detta redogjorde för World Wide Web och öppnade världen för grafiska surfar och peka-och-klicka-navigering. I november 1992 gjorde Delphi sin prägel genom att som första rikstäckande kommersiella leverantören att erbjuda sina kunder tillgång till Internet.

I oktober 1994 tidig Internauts bjöds på den första utgåvan av Mosaic Netscape 0,9 , den första allmänt framgångsrika grafiska webbläsare. Pionjärer av Marc Andreessen och Jim Clark, webbläsaren så småningom skulle bli Netscape Navigator , skålen av Internet. Microsoft släppte snart Internet Explorer 1,0 , men Netscape Navigator hölls till förmån tills Microsoft började integrera sin webbläsare i ubiquitous Windows operativsystem.

Under 1995 The National Science Foundation (NSF), som hade finansiering Internet ryggraden för icke-kommersiella ändamål, slutade sin sponsring. Privata tjänster som CompuServ erbjöd AOL och Prodigy rörledningar till Internet, och kommersiellt tillgänglig programvara får alla att automatiskt konfigurera sin dator för Internet användning. Resten, som man säger, historia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.