Vad är en Server Maintenance Plan?

En plan serverunderhåll skapas vanligtvis genom teknisk chef. Han eller hon ansvarar för implementering och support av alla fysiska servrar och tillhörande utrustning. Som med all utrustning, det finns en särskild lista med planerat underhåll som måste ske för att upprätthålla både garanti och utförande av utrustning.

Det finns tre huvudsakliga aspekter till någon server underhållsplanen: planerat underhåll, tillämpningen av patchar och övergripande systemunderhåll. Server är en term som används för att beskriva den fysiska hårdvara som håller datorns processor, minne och hårddisk. En server är byggd för att ge maximal datorkraft med en minimal användning av rymden. Många organisationer installera flera servrar tillsammans i en server rack. Denna typ av struktur ökar processorkraft tillgängliga för att stödja olika applikationer, databaser och system.

Planerat underhåll innefattar regelbunden backup av data, uppdatering av viktiga program och köra diagnostiska program. Denna typ av underhåll skall fyllas i av teknisk personal som har särskild utbildning i operativsystemet och program som lagras på servern. Den stora majoriteten av tiden, måste servern tas bort från produktionsmiljön för att slutföra planerat underhåll. De flesta organisationer schema denna typ av arbete sker utanför normal arbetstid för att minimera påverkan på dagliga verksamheten.

I allmänhet sker planerat underhåll minst tre gånger per kalenderår. Vissa system kan kräva tätare underhåll, men detta är ofta ett tecken på en överbelastad system. I situationer där finansiering inte är tillgänglig för rätt resurser, är den befintliga servern skjuts till gränsen för prestanda undantag. I denna situation är vanligare underhåll ofta krävs.

Varje server underhåll måste inbegripa tillämpningen av plåster. Ett system patch är en specifik uppsättning av kod som tillverkaren att åtgärda kända problem. Det är ganska vanligt att ett system lapp att ta itu med en säkerhet svaghet eller utveckling bugg. För att applicera plåstret måste data på servern backas upp, och då servern är offline. Plåstret appliceras och sedan server funktionalitet testas. Efter ett framgångsrikt genomförande av plåstret, är data återställs till servern och returneras till produktionen.

Totalt systemunderhåll frekvens varierar beroende på organisationens storlek, men vanligen krävs vid minst en gång per kalenderår. Denna del av servern underhållsplanen är ofta planerad runt långhelger, då efterfrågan på system processer väntas falla. En del av denna typ av underhåll innefattar en fullständig säkerhetskopia av alla system och data.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.