Vad är en Ethernet-hemmanätverk?

Ett nätverk Ethernet hem upprättas när en grupp datorer är anslutna till varandra och Internet. Ethernet använder hårdvara och mjukvara för att upprätta protokoll för hur datorer skicka data. Utvecklades först på 1970-talet, hänvisar Ethernet traditionellt till ett system som använder kablar för att ansluta datorer för att bilda ett lokalt nätverk (LAN).

En fördel med ett Ethernet-nätverk använder är att den tillåter alla datorer i ett hem för att ansluta till Internet samtidigt. Genom nätverket, datorerna kan också dela skrivare, faxar och filer. En nackdel med en Ethernet-nätverk använder är att kablarna kan vara betungande. I stora hem, kan kablarna vara tillräckligt lång för att nå varje dator. Detta kan korrigeras genom att anställa en elektriker att installera ytterligare portar till Internet.

Även Ethernet traditionellt hänvisar till en kabelanslutning, kan det också vara trådlöst. En trådlös Ethernet-brygga enheten är ett alternativ. Denna lilla bordet enheten använder radiovågor för att möjliggöra trådlös utrustning för att även fungera i ett Ethernet-hemnätverk.

Ett nätverk med kablar tenderar att vara säkrare än ett trådlöst nätverk. Ett skäl är att den information som kablar i stället för etermedierna är svårare att avlyssna. Med trådlösa nätverk måste särskild försiktighet iakttas för att fastställa kryptering och andra säkerhetsfunktioner, så den information som skickas över etern kan inte avlyssnas.

Datorer kan anslutas till ett hemnätverk via ett nätverkskort. Detta är en öppning på baksidan av en dator som liknar ett telefonjack. Nyare datorer har oftast ett nätverkskort installerat.

En anslutning från en Internet Service Provider (ISP) behövs innan alla datorer i ett hem kan ansluta till Internet. En router används ofta för att inrätta ett nätverk Ethernet hem. En router ser ut som en låda som liknar anslutningen modemet fått av din ISP. Nätverket är etablerat genom att ansluta routern till modemet. Då varje dator i nätverket är ansluten till routern.

En väl fungerande hemmanätverk kan varje dator för att ansluta till Internet och få kontakt med andra datorer. Om nätverket inte verkar fungera, en Internet-leverantör kanske kunna ge ytterligare stöd. ISP kan även hjälpa till i den första installationen av en Ethernet-hemnätverk.

En husägare kanske överväga att ha ett trådlöst nätverk om han eller hon har också trådlösa enheter som använder en Internet-anslutning. Livsstil och den utrustning som används mest bör övervägas. Detta kommer att avgöra vilket nät är det bästa valet för husägare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.