Vad är Internet Connection Sharing?

Internet Connection Sharing (ICS) beskriver förmågan hos ett nät av två eller flera datorer att dela en enda Internetanslutning. Internet-anslutningsdelning kan användas hemma för att dela en höghastighets-kabel eller DSL anslutning till alla datorer i hushållet. Det utnyttjas också av företag att tillhandahålla tillgång till Internet genom ett nätverk med en enda Internet-konto.

Möjligheten att inrätta dela Internet-anslutning har byggts in i Microsoft Windows operativsystem sedan Windows 98 Second Edition (SE) . ICS är oftast bara används med en snabb Internet-anslutning, som två samtidiga användare, till exempel, använda dubbla bandbredden resurser. En uppringd modemanslutning bromsar kraftigt då nås av flera personer.

Nätverk kan konfigureras på flera olika sätt. I allmänhet kräver dock Internet-anslutningsdelning Ethernet-kort i varje dator, en hubb eller switch och en router. Det finns höghastighets-DSL och kabelmodem tillgängliga som har router och switch inbyggd. Dessa är mycket praktiska för-anslutningsdelning.

En anslutning delar nätverken kan kopplas eller trådlös . Om du kopplat kommer koaxialkabel krävs för att köra från den centrala datorn till nätverket navet eller växeln, och därifrån till var och en av de datorer som skall ingå i nätverket. Företagen föredrar ofta trådbundna nätverk eftersom de i allmänhet snabbare och lättare att säkra än trådlösa nätverk. Hushållen föredrar ofta trådlösa nätverk eftersom de är mer bekväma, renare och enklare att installera. Dessutom kan en röra sig i huset med en bärbar dator och ändå njuta av tillgång till Internet utan att vara bundna till nätverket.

Det är viktigt att besluta om ett trådbundet eller trådlöst nätverk innan de köper utrustning. Även om många märken av trådlösa växlar också bak-portar för frivillig koaxial kablar, är det motsatsen inte sant. Ett fast nätverk switch kommer inte att stödja ett trådlöst nätverk. Varje Ethernet-kort måste också vara trådbundet eller trådlöst, i enlighet med nätets utformning.

Internet-anslutningsdelning är ett utmärkt sätt att spara pengar genom att undvika flera ISP-konton, samtidigt som det ger bekväm tillgång till Internet i hemmet eller på kontoret. Anvisningar för inrättande dela Internet-anslutningen finns tillgängliga online eller i Hjälp -menyn i de flesta operativsystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.