Vad är Domain Name front running?

en Internet-baserade ekonomi, med ett bra domännamn för ditt företag är ofta avgörande för din framgång. Men är skrupelfria personer försöker alltmer att dra från en önskan om ursprungliga domännamn genom den praxis som kallas domännamn front running. När någon använder insiderinformation för att registrera ett domännamn i syfte att sälja plats för en vinst, kallas detta domännamn front running.

Många har jämfört den praxis på den verksamhet som en mäklare som köper eller säljer aktier inför en kunds handel, i väntan på en plötslig förändring i pris. Domännamn frontrunning blandas ofta ihop med praxis i domänen provsmakning, där någon köper en tomt och placerar annonser på hemsidan för den fem dagar provperioden för att bedöma om adressen skulle vara värt det angivna registreringsavgiften.

Det finns ett antal tekniker som kan användas i praktiken av domännamn front running, inklusive DNS-operatörer, spinnare namn, klientprogram, och obehörigt körbara. Information läckor är en annan möjlig källa till problemet om domänen tillhör ett starta med svag säkerhet. Vissa personer har till och med gått så långt som att föreslå att domännamn ombud, är företag som ger människor möjlighet att registrera webbadresser, försäljning söka uppgifter till tredje part för en snabb vinst.

Internet Corporation for Assigned och Numbers (ICANN), den icke-vinstdrivande organisation som grundades 1998 för att utveckla politiken på Internet unika identifierare och samordna insatser för att skapa ett globalt kommunikationssystem, har omfattande kritik för att inte ha tillräckligt med åtgärder när det gäller frågan om domännamn front running. Även ICANN har bildat en rådgivande kommitté för att undersöka saken, har flera stämningar som hävdar att organisationen har vetskap får webbutvecklare och entreprenörer som offer för domännamn front igång.

Skydda dig själv från att bli ett offer för domännamn frontrunning kan vara svårt, eftersom det är ofta svårt att bevisa huruvida två människor helt enkelt kom på samma idé självständigt. Dessutom är det högst osannolikt att den ekonomiska förlusten från en särskild registrering av domännamn möjlighet skulle vara tillräckligt hög för att motivera tvister. Det är dock ett enkelt sätt att minska risken för att förlora din domän idé att undvika att skriva dina potentiella adress direkt i din webbläsare för att se om adressen redan finns. Många stora Internetleverantörer har politik som ger dem möjlighet att sälja uppgifter om icke-existerande resultat domännamn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.