Vad är Change Management ITIL?

Förändringsarbete ITIL ® är en del av Information Technology Infrastructure Library (ITIL ®) som rör hur förändringar av informationsteknik (IT) produkter och tjänster kan kontrolleras, hanteras och släpps ut i levande miljö. ITIL ® är ett registrerat varumärke som tillhör det brittiska Office of Government Commerce (OGC), och är vida känd i många länder som en slutgiltig strategi för att hantera och leverera IT-tjänster. ITIL ® ledning ofta har visat sig ge långtgående fördelar för organisationer att genomföra processen, genom minskade kostnader, ökad kundnöjdhet, förbättrad effektivitet och produktivitet och bättre användning av personalens kompetens.

I ITIL ® Service Management livscykel, är en av de centrala huvudteman viktiga förändringar. ITIL ® för leverans av tjänster erbjuder en robust process förändringsarbete som syftar till att ge standardiserade förfaranden och metoder för att hantera förändringar av IT-service-systemet. När en ITIL ® chef genomför en process för ändringshantering, ITIL ® mål också fokusera på minimeras de potentiella negativa inverkan som eventuella förändringar kan ha på IT-tjänst och levande verksamhet.

De första stegen i förändringsarbete ITIL ® process kan bestå av några av följande delar: inspelning och höja förändring begär att bedöma potentiella fördelar, risker, effekter och kostnader för föreslagna förändringar, utveckla lämpliga företag fall för förändringar, och få företag godkännande att gå vidare med sådana förändringar. Senare verksamhet kan omfatta förvaltning och samordning av förändring utveckling och genomförande, rapportering om och dokumentera genomförande av förändringar, och utför sista recensioner och stängning av register förändring begäran.

Omfattningen av förändringsarbete ITIL ® system omfattar normalt förändringar av följande komponenter i en IT-tjänst: hårdvarukomponenter, mjukvarukomponenter, kommunikationsenheter och de associerade maskin-och programvara, och dokument och processer som används i leveransen, support och förvaltning av IT-tjänster. Eftersom ITIL ® riktlinjerna omfatta IT-leverans av tjänster och verksamhet, ändringar som gjorts inom ramen för ett utvecklingsprojekt normalt inte gå igenom förändringsledning ITIL ® förfarandet, men generellt genom ett separat projekt mekanism för ändring. En central rekommendation av ITIL förändringsledning ® riktlinjer är att alla förändringar av betydelse bör gå igenom förändringshanteringsprocessen, så att inga obehöriga ändringar någonsin sättas in.

I ITIL ® är förändring kontrolleras och hanteras. Detta brukar vanligtvis för att minska riskerna och förbättra supportability av IT-tjänsten. Ett företag med hjälp av förändringsledning ITIL ® processen är därför troligt att genomföra förändringar smidigt och framgångsrikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.