Hur Leta I Fri WiFi hotspots?

online aktiviteter blir alltmer integrerade med verkliga världen verksamhet, antalet platser som du kan få gratis trådlös åtkomst växer. Flera typer av trådlösa adaptrar kan upptäcka trådlösa nätverk, och det finns också webbplats i kataloger för att hitta gratis WiFi-hotspots i ett visst område i världen.

När det är möjligt, hitta hotspots innan de lämnar hemmet. Du kan kontrollera en eller flera webbplatser som värd hotspot kataloger. Ange lokala information (adress eller postnummer) för att se resultat. De flesta sajter kan du ange ett tillåtna söka intervall, till exempel letar efter gratis WiFi hotspots "i en mile" (1,61 km) för mätområdet. Resultat visas som en hyperlänk namnen på varje anläggning. Genom att klicka på ett resultat kommer du till en sida med adress, telefonnummer samt en vägkarta. Detaljer om den typ av nätverk (t. ex. standard 802. 11b, 802. 11g eller 802. 11n) är också vanligt att.

Om planerar en semester eller affärsresa, söka efter gratis WiFi-hotspots i förväg genom att ange postnummer på den plats du kommer att besöka. Det är alltid en bra idé att ha backup hotspots i händelse av att en du tänker använda är nere av någon anledning.

Även kataloger göra sitt försök att vara korrekt, företag kommer och går, ägarskap eller förändringar i ledningen, och näten blir uppgraderas eller ändras från en standard till en annan, till exempel, eller från en fri hotspot på en betal-for-service. Om tillgång kommer att vara avgörande, ring anläggningar du planerar att använda i förväg för att kontrollera att gratis WiFi-surfzoner finns tillgängliga. Om ditt interna nätverkskort kan endast ansluta sig till ett enda protokoll, t. ex. 802. 11g, se till att be om nätet sänds i protokollet ditt kort stöder.

Planering och framförhållning är trevligt men inte alltid möjligt. Om du befinner dig i staden med behovet av ad hoc-åtkomst, har du några alternativ. Cruising genom kommersiella områden med en WiFi Finder kan vara en stor hjälp.

En WiFi Finder är en radiofrekvens (RF) apparat som söker igenom etern söker WiFi-sändningar, vissa modeller blinkande examen LED-lampor för att leda användaren till ökad signalstyrka. En WiFi Finder kan vara en liten batteridriven anordning som hänger på en nyckelring. Dessa enheter kan du hitta gratis WiFi-hotspots utan slår på den bärbara datorn. Andra modeller är USB-donglar som kan fungera som externt nätverkskort. En WiFi Finder är bäst används av en passagerare i ett fordon.

Om du inte har ett WiFi Finder och har inte scoutat gratis WiFi-hotspots i förväg, är exklusiva kaféer som Starbucks ® ofta fast och lätt att hitta, liksom många stora bokhandel kedjor som inkluderar kaffe räknarna. Flygplatser och hotell är andra möjliga källor för online-åtkomst. Om det behövs, konsultera en telefonbok i en telefonkiosk till närmaste ställen som mest sannolikt har gratis WiFi hotspots. Online tillgång kan noteras i reklam för vissa av dessa företag. Kommunen själv kan ge en gratis trådlös åtkomstpunkt nära Civic Center, bibliotek eller annan stad byggnad. Om behov uppstår under kontorstid, ring stadens tjänster att fråga.

På en teknisk anmärkning är Wi-Fi ® Alliance ett organisation som tillhandahåller internationella standarder för trådlösa protokoll. Endast ett nätverk bestående av Wi-Fi-certifierade komponenter är en sann Wi-Fi-nätverk eller Wi-Fi-hotspot, medan allmänheten har antagit termen "WiFi" som en generisk deskriptor någon trådlöst nätverk, oavsett vilken typ av hårdvara .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.