Finns det bevis för DriveBy gräva?

Det har varit spekulationer anklagar Digg användare av DriveBy gräva-gräva utan att faktiskt läsa berättelser som är kopplade till. Genomförde vi en lite mer forskning, och du kan bli förvånad över vad vi upptäckt.

Vi vet en webmaster som säger att även efter sin hemsida kraschade från Digg Effect , hans post continuted att få Diggs. Hans plats var helt oåtkomliga i över en timme, men hans Digg-count var fortfarande ökar snabbt. Han tolkade detta som ett bevis på att många Diggers digg berättelser även om de inte har läst dem. Även om detta är nog korrekt, beslutade vi att vi behövde lite mer bevis på DriveBy gräva.

För att samla in data som krävs, tillbringade vi lite tid med Digg Spy, övervakning i realtid Digg aktivitet. Vi okontrollerade alla kryssrutor utom "visa dugg historier. " Även med dessa begränsningar, är nya rader läggas till en hastighet av ungefär en per två sekunder (ännu snabbare i tider på dagen).

Även om detta kanske inte räknas som absoluta bevis, vi tror att följande skärmdump (tas på 644: PM PST den 10 april 2007) fungerar som en bra illustration av DriveBy gräva. Klicka på bilden för en större bild:

Du kanske blir förvånad över att "kevinrose", grundare av Digg, dugg tre berättelser i denna enda skärmdump! När man tänker på hur snabbt den här sidan är uppdaterad, verkar det troligt att Kevin Rose själv begått DriveBy gräva. Också märke till att två andra användare dugg två berättelser var i denna korta tid som gått. Vi är övertygade om att även med den fasta internet, skulle det vara omöjligt att läsa tre berättelser och sedan digg dem på en kort tid. Även om det är möjligt att användarna läser berättelser och återvände till Digg att utföra grävning, finner vi inte detta också troligt.

Myt: rimligt-DriveBy Grävning är nog ganska vanligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.