Vilken är den bästa datorn back up system?

En dator back up system är av största vikt med hemdatorer närmar terabyte gränsen. Rekonstruera operativsystemet ensam kan vara tidskrävande, även om datafiler har arkiverats på cd-skivor eller andra medier. Den bästa datorn back up system för en enskild är beroende av många faktorer, inklusive personliga behov, preferenser, färdigheter och ekonomiska överväganden.

Extern, magnetband kör erbjuda prisvärt säkerhetskopior vid en tidpunkt då den alternativa var disketter, eller senare, CD-skivor. Samtidigt som fortfarande används för säkerhetskopiering av nätverk, har långsamma flesta bandenheter extremt tillgång gånger. Med det fallande priset på hårddiskar och bekvämare alternativ är magnetband enheten blir äldre och inte är det bästa valet för hemanvändaren.

En del människor väljer att använda programvara för att göra en disk bild av deras system. En skivavbild är en stor, komprimerad fil som tar upp mycket mindre utrymme än kloning eller kopiera en skiva. Skivavbilden kan sparas var som helst, även på den primära enheten, om detta inte är den bästa platsen. Det är säkrare att lägga skivavbilden på en sekundär eller extern hårddisk. I händelse av primär diskfel kan bilden användas för att återskapa systemet på en ny hårddisk.

Fördelen med en skivavbild är att den förbrukar en relativt liten mängd utrymme. En nackdel är att det inte direkt kan komma åt, men måste återställas av den programvara som skapade det. Detta kan innebära att starta upp från en egen CD-skiva för att komma åt restaurering. Även om förfarandet inte är komplicerat det kan vara lite nervslitande behöva "hoppa genom fälgar" för att få systemet byggts om.

En bättre dator back up-system avsätter en sekundär hårddisk som en klon för den primära hårddisken. Om den primära hårddisken misslyckas, tar den sekundära disken sin plats. Ingen renovering krävs inga driftsavbrott och inget krångel. Du startar helt enkelt från baksidan upp enheten och gå om ditt företag.

Programvara som den populära Akronymen ™ kan klona en primär disk till en sekundär disk i några minuter. Den sekundära disken kan internt installeras eller kan hållas i en extern låda. I händelse av diskfel, en stationär eller bärbar har förmågan att starta från en extern enhet så att arbetet kan fortsätta att använda den externa (eller sekundära) kör tills den trasiga enheten har bytts ut. Vid denna tidpunkt den externa enheten är klonade tillbaka till nya, primära enheten.

Det fina med denna dator back up system är att det inte finns några fälgar att hoppa igenom och du behöver inte vänta på en utbytesenhet att fortsätta arbeta. Din klon är klar från det ögonblick den viktigaste enheten misslyckas. RAID 1 är en spegel-teknik, vilket innebär allt som skrivs till den primära enheten skrivs samtidigt till en sekundär enhet, att hålla en konstant duplikat eller spegel av den primära enheten. Om en av enheterna inte, det är ersatt, och spegeln kopior själva enheten för att ersätta enheten.

En fördel jämfört med föregående datorn back up system är att båda enheterna är ständigt aktuella. Nackdelar är att skapa RAID (ett moderkort funktion), som kan vara tekniskt krävande. RAID 1 också fördubblas belastningen på datorn (CPU) som skulle kunna bromsa vissa system. Dessutom öppnar spegling dörren för korrumperande båda enheterna med samma illvilliga händelse. Använda tidigare lösningen om ett system fungerar upp efter att ha installerat ett program, till exempel, kan man använda "offline" klon kör för att kopiera över den primära enheten, återsänds till ett tidigare tillstånd.

Om du inte är benägna att lägga till en särskild klon enhet fjärrbackup tjänster finns tillgängliga online. Användare prenumerera på tjänsten, som inrättats bevis för hur en säker server, och använda webbplatsens programvara till sina system till webbservern.

Fördelarna användarvänlighet och åtkomst på nätet till datorn back up system från hela världen. På baksidan är upp även säker från skador som kan drabba din dator från naturkatastrof eller stöld. Nackdelar omfatta riskerna att placera data på en server än inte ägs av dig, och som ni har lite yttersta kontrollen. Det är också viktigt att notera att du inte kan starta från en online fjärrbackup.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.