Vilka är de olika typerna av Privacy Tools?

ständigt växande lista av prylar människor använder dagligen hemma, i skolan och arbetet kan göra dem mer utsatta för privatlivet invasionen och identitetsstöld. Sekretess verktyg har blivit big-business i den digitala världen på grund av detta hot, att skydda användarna inte bara från enkla snooping, men också från skadlig hackning med uppsåt att stjäla privat information. Medan vissa privatliv verktyg kan redan komma förinstallerat på datorer, andra kan laddas ner på nätet.

I miljöer där flera personer delar på en enda dator, t. ex. hemma eller på arbetet, kan var och en skriva på som en separat användare för att skydda sitt privatliv, vilket kommer att bevara användarens individuella skrivbord layout, Internet-inställningar och dokument. Dessa inställningar är lösenordsskyddade och kan hållas privat om användaren loggar-off efter varje dator session. I offentliga miljöer där en person skall lämna sin dator obevakad, till exempel i ett stort kontor, kan användaren ställa in sin skärmsläckare till en lösenordsskyddad inställning. Detta innebär att när skärmsläckaren aktiveras efter en viss tid in inaktivitet, kommer det att fråga alla som försöker komma åt datorn för ett lösenord. Förutom skärmsläckare, dokument i de flesta ordbehandlare kan också göras lösenordsskyddade.

Beroende på datorns inställningar kan det samla cookies eller tillfälliga Internet-filer från vissa webbplatser som har besökt och automatiskt lagra dem i en mapp på hårddisken, vilket fungerar som en dokumentation på papper av Internet verksamhet . Webbläsare och hård inställningar enhet kan ändras för att ta bort dessa filer och blockera datorn från att ta emot dem. Ett annat sätt att skydda integriteten för användarens Internet verksamhet är att regelbundet rensa webbläsarens cacheminne eller historia, som automatiskt kan hämta nedladdat och lösenord.

När det gäller att skydda en dator från hackare, med en behörig Internet-brandvägg och antivirusprogram är avgörande. En dator kan redan komma med ett av dessa system, såsom MacAfee ™ eller Norton ™, som sedan kan förnyas för en avgift. Alternativt kan en användare ladda ner en av Internets fria privatliv verktyg, såsom AVG eller ZoneAlarm ®. Dessa system kan skydda en dator mot virus, maskar, trojaner, phishing och andra säkerhetsproblem som kan invadera information utan korrekt privatliv verktyg.

popularitet i sociala nätverk som Facebook ™, MySpace ™ och Twitter ™ har gett upphov till ny oro över information privatliv på nätet. Många webbplatser för sociala nätverk har därför gett sina användare privatliv verktyg i form av anpassningsbara säkerhetsinställningar. Dessa inställningar tillåta användare att kontrollera vilka av deras kontakter och utanför applikationsutvecklare kan se deras privata uppgifter, vilket kan inkludera kontaktinformation, demografisk info, bilder och mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.