Varför ska jag Back-up-datorn?

Oavsett om du använder en dator på jobbet eller hemma, väljer att skapa säkerhetskopiera filer och uppdatera dem då och då är viktigt. Även risken för att något ska hända med ditt system är relativt låga, är det faktum att systemen krockar och information kan gå förlorad. Här är därför alla borde lägga till "back-up min dator" till sin lista över saker att göra minst en gång i månaden.

De flesta människor tycker att det är mycket bekvämt att hålla många dokument som sparats på en dators hårddisk. Dokumenten kan skrivas ut på ett behov när det behövs, eller uppdateras från tid till annan i förekommande fall utan att behöva skapa en helt ny handling. Lagra sparade filer på hårddisken är bra för bekvämlighet, men inte nödvändigtvis den säkraste metoden. Precis som med pappersdokument, är det en bra idé att ha en kopia av de elektroniska filer undangömd i en annan plats.

När en hårddisk skadas på något sätt, kan det inverka negativt alla filer som sparats i systemet. Filerna kan försvinna, bli omöjligt att öppna, eller information i varje dokument kan vara krypterad. Under alla omständigheter är filerna inte längre kan användas. Vid det här tillfället vill du ha säkerhetskopiera filer som kan laddas på ett annat system eller återställas till din dator när hårddisken byts ut eller repareras. Om du inte gör att notera att "back-up min dator" och följde igenom med uppgiften, du kommer att spendera mycket tid återskapa dokument från minnet.

En annan anledning till att du vill göra denna åtgärd objekt av "back-up min dator" är för att du inte alltid kan ta din stationära dator var du än är. Genom att kopiera dina filer till en cd-rom eller på en hoppa-enhet, har du faktiskt backas upp dina sparade program och filer och kan använda dem på en bärbar dator eller en annan dator till din destination. Ur detta perspektiv har de senaste versionerna av filerna backas upp gör det enkelt att komma åt det du behöver oavsett var du befinner dig.

Du kanske vill överväga att använda en fjärrserver för att lagra senaste kopior av dina filer samt alla programvaror du behöver för att köra dem ordentligt. Det finns ett antal företag som tillhandahåller denna tjänst, antingen en liten avgift eller som en samhällstjänst. Tillgång till filerna är skyddade med säkerhet protokoll, så att ingen kan komma åt dina data om du inte anger inloggningsinformationen. Dessutom kan detta alternativ lätt att du kan skriva över och tidigare version med den senaste informationen, eller skapa och namnge den senaste versionen som en separat fil. Då kan du gå tillbaka och granska allt som fanns i filen när du valde att följa den tvingande nödvändigheten att "back-up min dator", ett alternativ som kan komma till hands om du behöver se vad som var upp med ett visst datum.

Schemaläggning i uppgift att "back-up min dator" kan åstadkommas genom att göra en post om att inleda säkerhetskopiera manuellt på en regelbunden basis. Alternativt kan du ställa in protokoll för att automatiskt starta upp på processen enligt en pågående schema. Experter brukar rekommendera att göra en back upp minst en gång i månaden. Men om du lägger till data på en daglig basis, kanske du vill schemalägga säkerhetskopiera äga rum en gång i veckan. Detta kan bidra till att säkerställa att även om något händer med din hårddisk, den mängd data som går förlorade kommer att vara minimal och din återhämtningstid kommer att vara relativt kort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.