Vad kan jag göra åt min Laptop överhettning?

Om du har problem med laptop överhettning, kan det vara obekvämt och potentiellt farliga. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att diagnostisera och behandla laptop överhettning själv. Om dessa åtgärder inte löser problemet kan du behöva ta med din bärbara dator till en yrkesman för reparation.

Det mest uppenbara symptomet på laptop överhettning är obehag när du använder den bärbara datorn. I svårare fall kan överskottsvärme orsaka den bärbara datorn att stänga ner, eller kanske till och med skada interna komponenter eller starta en brand. Vissa människor har bränts av överhettade laptops, så det är bäst löser dessa symptom så snart de är märkbara, för att försäkra att ett mer allvarligt problem inte utvecklas.

Bärbara datorer kan producera mycket värme, eftersom alla komponenter är förpackade på en trång plats, och det finns litet utrymme för luftflöde och värme element minskning som kylare och fläktar. Det första steget för att förhindra att en bärbar dator från överhettning är att se till att den bärbara ventiler och fläktar inte är blockerade, och är öppna för luften. Om ventiler och fläktar är blockerade av klistermärken, måla, ludd eller skräp, noggrant rengöra dem för att försäkra bra luftflöde. Om du använder din bärbara dator på tjock matta, en filt eller liknande yta, se till att kyla ventiler och fläktar inte blockeras.

Ett enkelt steg för att förhindra laptop överhettning är att använda ett varv skrivbord eller specialiserade laptop kylning plattform. Ett enkelt varv skrivbord kommer att hålla den bärbara datorn klara av lösa kläder eller andra hinder, och kan hålla ett bra luftflöde i och omkring den bärbara datorn för att minska värme. Om detta inte räcker, det finns elektriska laptop kylning plattformar med fläktar för att blåsa luft mot botten av den bärbara datorn. Denna extra luftflöde kan förhindra laptop överhettning, och kommer att ge extra komfort. Nackdelen är att de kan vara högljudda och ofta kräver egen strömförsörjning i form av batterier eller ett eluttag.

Ju mer den bärbara datorn arbetar, desto högre värmen. Du kan hitta din laptop överhettas oftare när du utför vissa arbetsuppgifter som att spela tv-spel, titta på film, eller med hjälp av avancerade program. Om din dator bara börjar överhettas när du utför avancerade uppgifter kan du ändra inställningarna för att sänka prestanda, som kan kyla ner laptop. Detta är vanligtvis en mindre önskvärd lösning, så det rekommenderas att spara det som en sista utväg.

Om det efter att ha provat alla dessa lösningar, du har fortfarande problem med laptop överhettning kan det vara en bra idé att ha en dator professionell utföra en diagnostisk kontroll, och eventuellt reparationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.