Vad händer när du Unzip ett dokument?

En zippade dokument eller program är en fil som har komprimerats med hjälp av en algoritm för att minska antalet tecken som krävs för att lagras. Dessa algoritmer ingår i zip-program som WinZip, PKZip, förmåga arkivet och andra. När du packa upp en handling, vänder den zip-programmet algoritmen för att skicka tillbaka filen till ursprungligt skick. Detta kallas återställa filen.

För att packa upp ett dokument är att expandera den. En zip-fil kan bara ta upp 523 kilobyte, men samma fil uppackade kan vara tre eller fyra gånger större. Zippade filer uppgår till ett slags stenografi, där kodning används för upprepade tecken. En fil är inte användbara i sin komprimerade tillstånd, dock. Du måste packa upp ett dokument eller program innan det kan användas. Zip program utföra båda uppgifterna.

Sedan zippade filer tar mindre plats på hårddisken, zip program är ett populärt sätt att lagra filer som sällan används. Man kan även lägga till flera filer till en enda zip-arkiv. När arkivet är uppackade, är separata filer färdigberedda.

I tidigare dagar, då många program sprang i DOS var PKZIP den standard zip-programmet. Till zip eller unzip en handling, hade en in en kommandoraden. Dagens zip program integrera sig i operativsystem som Windows och ansluta sig till zippade filer.

Med integrerad förening, har alla en göra för att packa upp ett dokument eller ett program dubbelklicka på den. Zippa en fil är nästan lika enkelt. Bara högerklicka på filen inifrån Desktop Explorer för att få upp en meny. En av de menyval bör vara att zip filen, eller lägga till den i en zip-arkiv. Val kan variera beroende på hur man konfigurerar den zip-programmet.

Teknisk, zippade filer mål i förlängningen . Zip , men det finns flera komprimeringsformat som ofta kallas löst som "zippade filer," även om de använder ett annat format. Några av de andra arkivformat använda sträckningarna . Rar , . Hytt , . Iso och . Tjära .

Vissa zippade filer görs till körbara , vilket betyder att de mål i förlängningen . Exe . När du packa upp ett dokument av detta slag kommer filen köra ett program. Skadligt kodare skickar ofta körbara som skräppost. Virus kan spridas på detta sätt, även om programmet verkar ofarliga för mottagaren. En karikatyr kan spela i förgrunden, medan bakgrunden är ett annat program upptagen installera ett virus.

Det finns flera olika zip-program som finns tillgängliga, och en del är gratis. Du behöver inte använda samma zip-programmet för att packa upp ett dokument som användes för att zip den. Alla program som hanterar zip-filer kommer att arbeta för någon uppgift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.