Vad är pekskärmar?

pekskärmar är inte längre begränsade till bar videospel som nyhet poster. Idag kan man hitta i många butiker som en del av kassaapparater, i bilen instrumentpaneler och på många bärbara datorer. Med den ökande populariteten för pekskärmen aktiverat Palm Pilots och andra handdatorer, många har även en i hans eller hennes fickan hela tiden.

Fördelarna med denna teknik är uppenbara. Hellre än att släpa längs extra input enheter som en mus eller ett tangentbord, användaren behöver bara fingret för att manipulera den valda enheten. Men det är inte bara mobila enheter som gagnas av denna typ av ingång. Alla typer av enheter kan utrustas med TV och datorskärmar, LCD-skärmar, och de äldre CRT-skärmar dator. Som en följd av detta kan en bartender trycka på en skärm att ringa upp drycker på en hektisk natt istället för att skriva på ett pris, en sjuksköterska information ingång patient med en hand. Sannerligen, möjligheterna med monitorer pekskärm är oändliga.

Pekskärm vanligtvis monitorer finns tre varianter som gör det möjligt att erkänna en persons touch. Dessa är resistiv, kapacitiv och yta vågor. Den resistiv typ fungerar genom att ha två paneler med en tunn mellanrum mellan dem. När användaren trycker på skärmen, samordnar två paneler röra vid denna punkt, och det exakta sedan registreras med datorn.

En kapacitiv systemet kör en liten elektrisk laddning hela pekskärmen. När användaren rör det valda området, några av elektrisk laddning ut till finger, minska den avgift på den platsen. Koordinaterna är åter registreras och skickas till datorn. Denna typ av pekskärm ger en tydligare bild eftersom det överför mer ljus och behöver inte två paneler.

Slutligen ytan vågor är det bästa, och resultat i den klaraste bilden. Givare används för att sända elektriska signaler över skärmen, och om en användare rör vid skärmen, kan de avgöra var baserat på hur den elektriska signal tas emot från en givare till den andra.

Eftersom kapacitiva Systemet måste ha ett finger för att absorbera el, de flesta icke-levande objekt kommer inte att registrera sig som en touch. Resistiv och yta vågor system däremot reagerar bara om någon form av påtryckningar. Båda har sina olika fördelar som ett resultat, och tillverkare kommer bara hitta nya sätt att utnyttja dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.