Vad är ett elektroniska journalhandlingar?

elektroniska patientjournalen är en fil som hålls på en dator som håller viktig information om patientens aktuella hälsa och historia. I det förflutna har patientjournaler i stort sett behållas som papperskopior i fysiska filer, ofta ses i receptionisten gäller läkares kontor. I USA, många kontor, är kliniker och sjukhus omställning till en elektronisk journal system i väntan på eventuella uppdrag från den amerikanska federala regeringen.

Det finns ett antal skäl till varför regeringen är uppmuntrande Förflyttning poster från fysiska filer till elektroniskt format. Elektroniska journalhandlingar filer är lättare att överföra, finns det ingen förvirring dålig handstil, som vissa läkare är ökända. Det finns också en allmän effektivitet som kan uppnås, vilket kan leda till en kostnadsbesparing för både patienten och den medicinska leverantören.

En läkare, till exempel, kan få tillgång till en dator i behandlingsrummet, och titta på alla viktiga och relevanta uppgifter om den elektroniska patientjournalen innan rendering en diagnos och förskrivning av behandling. Han eller hon kan sedan lägga ett recept direkt i datorn, som inte bara kommer loggen att patienten är nu på att läkemedel, men också kan omedelbart skicka ordern till patientens apotek att välja. Sålunda är steg sparas och det finns ingen anledning att oroa sig misplacing en fil.

Om en akutläkare behöver tillgång till patientens medicinska historia, och en läkarmottagning inte är öppen, en elektroniska journalhandlingar kan omedelbart tillgänglig. Detta förutsätter att sjukhuset har tillgång till samma databas som läkarmottagningen användningsområden. Detta skulle kunna rädda liv genom att säkerställa att en funktionshindrad patient inte ges ett läkemedel han eller hon är allergisk mot, eller som reagerar negativt med ett läkemedel som patienten redan får.

Även om dessa fördelar är alla bra, det finns också några negativa samband med övergången till ett elektroniska journalhandlingar. Om till exempel den läkarmottagningen databas som är tillgänglig av andra institutioner, kan det finnas viss oro för att någon obehörig skulle få tillgång till register för illegala syften. Även om detta kan hända med fysiska objekt, är risken för missbruk med elektroniska filer som är större, eftersom det finns mer möjligheter för fler människor att besöka dem, och informationen kan flyttas, analyseras och sålde mycket snabbare. Dessutom, elektroniska filer till sin natur kräver tillgång till en dator, vilket i sin tur kräver el. Således, under en naturkatastrof, när elektrisk kraft kan vara otillgängliga, bokföringen inte heller skulle vara tillgänglig.

En annan möjlig negativ är att hitta en enhetlig standard som alla är överens om. Precis som det finns två stora dator operativsystem konkurrerar mot varandra, Microsoft ® och Apple ® finns det också något nationellt erkänd standard för ett elektroniska journalhandlingar. För att systemet ska fungera smidigt, måste programvaran enhetliga eller det måste finnas ett sätt att konvertera mellan olika standarder lätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.