Vad är en Windows Home Network?

utformade för sådana fall där ett hushåll har fler än en dator eller Windows ®-baserad kringutrustning, är ett Windows ® Home Network tänkt som en lösning för att ansluta varje maskin och ge dem möjlighet att kommunicera och dela filer, Internetanslutning och andra resurser . En Windows ® Home Network är bäst utnyttjas med datorer som kör Windows 98 ® eller högre. Windows XP ® och Vista ® innehåller en guide för att hjälpa användarna via programvaran installationen av nätverket. Framför allt ger guiden för konfiguration av nätverkskort (NIC), en enda Internetanslutning, namn dator, delade mappar, skrivare och en mjukvarubrandvägg.

Vanligtvis en Windows ® Home Network genomförs på ett hårdkodade grund med Cat5 eller CAT5E kablar fysiskt ansluta varje dator till en annan eller till ett centraliserat router. Det är också möjligt, men att driva ett nätverk trådlöst, använder en trådlös router som ett centralt nav. Beroende på den fysiska platsen för maskiner som skall nätverk, ett trådbundet nätverk är ofta den billigaste lösningen, även om utfodring nätverkskabel genom olika rum och golv kan dramatiskt öka kostnaderna och svårigheterna för projektet. En trådlös router är vanligtvis dyrare och trådlösa anslutningar är inte lika snabbt som kabel ettor och har en begränsad räckvidd, men de får från den uppenbara fördelen att inte kräva en fysisk anslutning.

Väl installerad Windows ® Home Network funktionerna är tillgängliga via Mina nätverksplatser genväg, som ligger som standard i Windows ® Start-menyn. Beroende på hur nätverket bildades i guiden, det är här en användare kan hitta delade mappar och andra datorer i nätverket. Som standard även Windows ® namn hemnätverket-den så kallade arbetsgrupp-MSHOME, men detta kan ändras under installationen. Skrivare och annan gemensam kringutrustning kan också namnges på ett liknande sätt.

Även om Windows ® ger en brandvägg standard programvara från tredje part programvara och lösningar brandvägg finns och kan användas för att komplettera eller ersätta beståndet brandvägg . Dessutom, de flesta routrar ge viss nivå av brandvägg. Antivirusprogram bör också beaktas när du installerar en Windows ® Home Network, och är speciellt viktigt om datorer i nätverket kommer att anslutas till Internet i en "alltid på" mode.

Även skenbart avsedda för hemmabruk är det möjligt att genomföra en Windows ® Home Network i ett litet företag, där endast fil-och skrivardelning behövs. Begränsningarna i hemnätverket plattformen bör vägas mot kostnaden för en företagsnivå lösning när man överväger användning i rörelsen, dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.