Vad är en Memory Management Unit?

hårdvara som ansvarar för hanteringen av datorns minne Systemet kallas minnet (MMU). Denna del fungerar som en buffert mellan processorn och systemminnet. De funktioner som minne förvaltningsenheten kan vanligtvis delas in i tre områden: hårdvara minneshantering, operativsystem minneshantering och tillämpning minneshantering. Även minnet förvaltningsenhet kan vara ett separat chip komponent, är det oftast integrerad i centralenheten (CPU).

I allmänhet ingår hårdvara i samband med minneshantering Random Access Memory (RAM) och cachar minne. RAM är den fysiska förvaringsutrymmet som finns på hårddisken. Det är den viktigaste lagringsutrymme på datorn där data läses och skrivs. Memory cacheminnen används för att hålla kopior av vissa uppgifter från den nationella minnet. CPU-åtkomst till denna information hålls i minnet cache, som hjälper påskynda behandlingen tiden.

När det fysiska minnet, eller RAM, slut på minne, datorn automatiskt använder virtuellt minne från hårddisken att köra den begärda programmet. Minnet Förvaltningsenheten tilldelar minne från operativsystemet till olika applikationer. Den virtuella adress område, som ligger inom centralenheten, består av ett antal adresser som är uppdelade i sidor. Sidorna är sekundär lagring block som är lika i storlek. Den automatiska paging processen gör att operativsystemet att utnyttja lagringsutrymme utspridda på hårddisken.

I stället för att användaren får ett felmeddelande att det inte finns tillräckligt med minne, den MMU automatiskt instruerar systemet för att bygga tillräckligt med virtuellt minne för att köra programmet. Angränsande virtuellt minne utrymme skapas ur en pool som är lika stora block av virtuellt minne för att köra programmet. Denna funktion är en viktig nyckel till att göra denna process att fungera effektivt och effektivt eftersom systemet inte krävs för att skapa en bit av virtuellt minne för att hantera kraven för programmet. Skapa olika storlekar på minne för att tillgodose olika storlek program orsakar ett problem som kallas fragmentering. Detta kan leda till möjligheten att inte ha tillräckligt med utrymme för mera omfattande program när den totala tillgängliga utrymmet är faktiskt tillräckligt.

Application minneshantering innebär förfarandet för tilldelning av det minne som krävs för att köra ett program från det tillgängliga minnet resurser. I större operativsystem, kan många kopior av samma program körs. Minnet förvaltningsenheten ger ofta en ansökan minne adress som passar bäst för dess behov. Det är enklare att tilldela dessa program samma adresser. Dessutom kan minnet förvaltningsenheten fördela minne medel till program på ett behov grund. När insatsen har avslutats, det minne återvinns för användning på annat håll.

En av de största utmaningarna för minneshantering enhet är att känna när data inte längre behövs och kan kasseras. Detta frigör minne för användning på andra processer. Automatisk och manuell minneshantering har blivit en separat inom ämnesområdet på grund av denna fråga. Ineffektiv minneshantering utgör en viktig fråga när det kommer till optimala prestanda datorsystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.