Vad är en Data Warehouse sökverktyg?

En apparat datalager är en integrerad samling av hårdvara och programvara utformad för ett speciellt ändamål som typiskt sett innefattar hög kapacitet av data och analytiska funktioner. Den består vanligtvis av servrar, operativsystem, data lagring av databashanteringssystem (DBMS), och programvara som är förinstallerat och optimerat för datalagring. På grund av dess kostnadseffektivitet och effektivitet har datalager apparaten blivit en viktig del av den datalagring marknaden.

En organisation kan använda en apparat datalager för att optimera olika delar av databehandling. I allmänhet är dess främsta avsikt att ersätta konventionella funktioner business intelligence, exempelvis lagrings-, extrahera, transformera, belastning (ETL), analys och rapportering. Marknaden för denna typ av lösning har snabbt rönt uppmärksamhet av stora traditionella konkurrenter som är skyldiga att leverera de flesta, eller alla, av datalagring på högsta utför nivå.

Vissa apparater datalager på marknaden endast är de som använder ett språk som SQL för att underlätta samspelet med apparaten vid en databas begäran nivå. En sann datalager apparaten definieras i allmänhet som en som inte kräver någon finjustering, indexering, partitionering eller sammanläggning. Precis som i en hushållsapparat, är det lätt att driftsätta och underhålla, och erbjuder möjligheten att inrätta ett stort datalager i vad som brukar en relativt kort tid.

En apparat datalager selar sin processorkraft från en rad Massive Parallel Processing (MPP) noder. Dessa placeras ut i vad som kallas en delad ingenting arkitektur , som är ett effektivt sätt att kombinera flera noder inom en mycket parallell miljö. I motsats till traditionella lösningar där den kostnad och komplexitet för varje ytterligare nod förhindrar en hög grad av parallellitet-by-hårdvara, ett datalager apparat kan driftsätta hundratals till tusentals behandling av förfrågningar noder i en apparat paket.

Utnyttja ett helt integrerat datalager arkitektur, ett datalager apparat kan ge en betydande prestanda fördel, utför allt från 10 till 100 gånger snabbare än för allmänt ändamål system för datalagring. allt högre grad anammats inom olika branscher, är datalager i grunden förändra hur företag slags verksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.