Vad är en Broadband hemmanätverk?

bredband hemmanätverk är ett sätt att nå Internet med höga hastigheter på flera datorer och andra enheter. Den kan också användas för att dela filer mellan olika datorer. Ett annat användningsområde är att göra det möjligt att skriva ut från flera datorer på en skrivare.

Nyckeln till ett bredband hemnätverk är routern. Detta är den enhet som fysiskt ansluts till telefonen uttaget och genom vilken alla Internettrafik till och från hemmet passerar. De olika datorer i hemmet sedan ansluta till routern. Detta innebär att de kan varje ansluta till Internet och till varandra. Routern kommer vanligtvis vara permanent ansluten till Internet, vilket det inte logga in process som behövs för att få online på vilken dator som helst.

fildelningsprogram aspekten av ett bredbandsnät hemnätverk kan vara mycket bekvämt. Till exempel innebär det att bärbara datorer eller äldre datorer med begränsat lagringsutrymme kan komma åt filer som lagras på en maskin med större kapacitet. Det innebär också att bilder och ljud kan laddas ner till en dator och sedan visas på en TV via en enhet som ansluts till nätverket. Denna process kallas media streaming.

Det är inte bara datorer som kan användas på ett bredband hemnätverk. De flesta moderna spelkonsoler kan också ansluta till nätverket och därmed komma åt Internet. Denna anslutning innebär att de kan användas för att spela spel online mot andra spelare runt om i världen. Det innebär också att de kan ladda ner innehåll som demoversioner av nya spel. Spelkonsoler kan också användas för media streaming.

En bredbandsanslutning hemnätverk kan också användas för att dela en skrivare mellan flera datorer. Detta sparar både utrymme och pengar. Den vanligaste metoden är att ha skrivaren ansluten till en dator och sedan har andra datorer skicka instruktioner till den genom den datorn, via routern. Nackdelen med detta är att det bara fungerar när datorn är ansluten till skrivaren är påslagen. En alternativ metod är att använda en skrivare som kan kopplas in direkt i routern, vilket innebär att alla datorer kan använda den även om andra maskiner är avstängda.

De flesta routrar har trådlöst och med kabel. Detta innebär att det är lätt att använda en bärbar dator i nätverket utan att behöva oroa sig för att koppla in den och sedan dra ur när du använder den bärbara datorn på annat håll. I vissa fall kan personer kan använda en trådlös anslutning med på ett skrivbord maskin. Detta kan vara användbart i större hus där man drar kablar mellan routern och datorn är opraktiskt.

En bredbandsanslutning hemnätverk för med sig säkerhetsproblem. I de flesta fall routern kommer att innehålla en brandvägg som blockerar många risker. Det är dock fortfarande en bra idé att anställa både en brandvägg och säkerhetsprogram på alla datorer anslutna till ett nätverk. Ett trådlöst nätverk medför ökade risker som den kan teoretiskt komma åt grannar och förbipasserande utan fysisk tillgång till din bostad. Av denna anledning är det viktigt att använda starkast möjliga kryptering på den trådlösa anslutningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.