Vad är en Bluetooth PCMCIA-kort?

En Bluetooth ® PCMCIA-kort (eller PC-kort) är en produkt som gör att en bärbar dator för att trådlöst kommunicera med andra Bluetooth ®-aktiverade enheter. Bluetooth är en teknik som används för nätverk personliga enheter över korta avstånd upp till 30 fot (~ 10 meter). Använda ett Bluetooth ®-kort kan en skriva ut eller skicka ett fax, till exempel, utan att fysiskt ansluta den bärbara datorn till skrivaren eller faxen. En Bluetooth ®-kort kan också användas för att trådlöst överföra filer till en stationär dator eller kommunicera med en mobiltelefon eller PDA (handdator).

PCMCIA står för Personal Computer Memory Card International Association , döpt efter den grupp som skapade standarden för denna kredit-kort-stora facket som rymmer produkter för att förbättra en laptop möjligheter. PCMCIA slot tjänar samma syfte som en stationär moderkort hamnar, ger mobila datorer alternativ för att införliva ytterligare hårdvara kapacitet.

Om en dator inte har Bluetooth ® inbyggd, en Bluetooth ® PC-kort är svaret. Kortet kommer att skapa ett personligt nätverk (PAN) i upp till sju Bluetooth ®-enheter att "hoppa på", att man möjliggör driftskompatibilitet mellan alla som finns på nätet.

Det finns många fördelar med att använda Bluetooth ®. Bortsett från att skriva ut och skicka fax utan att vara bundna till skrivare eller fax, kan du byta snabbt filer eller program mellan två eller flera datorer. Om du har en handdator kan du synkronisera data eller uppdatera filer. Du kan även kommunicera med din mobiltelefon. Det enda kravet är att andra enheter också Bluetooth ®-aktiverad.

Bluetooth ® är ofta inbyggd i nyare handhållen elektronik, men kontrollera dina enheter för att se vilka Bluetooth ®-support. För kontorsmaskiner såsom skrivare, faxar och skannrar, kanske du måste köpa ett Bluetooth ®-dongle för Universal Serial Bus (USB)-port på maskinen. Om enheten inte har en USB-port, Bluetooth ®-adapter finns också tillgängliga att använda i seriella eller parallella portar, även om dessa kort är dyrare eftersom det är färre tillverkas.

PCMCIA-kortplatsen har utvecklats över tid från en typ I-plats, att typ II och typ III, har som PC-kort. Var noga med att välja en Bluetooth ® PC-kort typ som passar din bärbara dator kortplats. Om du har den nyaste standarden det kan anpassas till alla typer av PC Card.

Bluetooth ®-nätverk ger ett lätt sätt att omedelbar kommunikation mellan elektronik i hemmet eller kontoret utan att behöva lägga tid på att lära sig ins och outs i nätverk. Bara installera Bluetooth ® PC Card och låt det att hitta andra närliggande enheter. Du kommer snart att undra hur du någonsin fick sig utan det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.