Vad är Word Sense Förgreningssidor?

Word känsla betydelser (WSD) utgör kärnan av programvaror att tolka språket. Tvetydiga ord eller meningar kan förstås flera sätt, trots att bara en innebörd är avsedd. Dis ambiguation försöker dechiffrera den avsedda innebörden av ord och meningar. Området är mycket utmanande att programmerare i uppdrag att utforma korrekta gränssnitt för att överbrygga klyftan mellan talat och skrivet språk, och datorgenererade översättningar.

Programvara konstruerad för att omvandla tal-till-text kan "lyssna" till en Användaren talar i en mikrofon och översätter tal till maskinskriven meningar. Användaren dikterar skiljetecken, interjecting ord som "komma" och "tid" i förekommande fall. Det låter ganska enkelt, förutom att många ord ljud exakt likadana.

Till exempel vet och ingen eller jag och öga är fonetiskt identiska. Word känsla betydelser hjälper till att översätta, "jag borde känna av nästa vecka," korrekt genom att använda vad som är i grunden en uppsättning av "om och sedan" regler som tar ordet placering och angränsande ord hänsyn som indikatorer på den avsedda ordet. Denna typ av ordet känsla betydelser kallas "shallow strategi" och är relativt säkra, men kan inte alltid räkna med.

Ett annat tillvägagångssätt är att använda "världens kunskap", eller vilken dator lingvistik kallar den "djupa synsätt. " Denna metod bygger på lexikon som lexikon och ordbok för att avgöra ett ords mening. Tyvärr utforma en djup strategi databas som är tillräckligt omfattande för att ge bättre noggrannhet än den ytliga metoden är inte en lätt uppgift.

Programvara som läser upp texten högt (text-till-tal) kräver också olika betydelser ordet mening. Ordet bas , till exempel, kan innebära ett musikinstrument, en notering eller en fisk. I det senare fallet är det uttalas olika och överlåta åt WSD sluta som uttal att använda. Om skrivit meningen råkar vara, "Basen är tung," bara en genomsökning av omgivande meningar kan avslöja ledtrådar, exempelvis för att hitta orden "fiske", "båt", "docka", eller omvänt, "band", " music "eller" låt. "Om programmets ordet känsla betydelser inte är tillräckligt robust, eller om ytterligare ledtrådar är frånvarande, kan programmet göra fel i översättningen.

Förutom att "om, då" reglerna i de grunda strategi algoritmer också för att fastställa korrekta tolkningar. I exemplet ovan kan en algoritm hitta viktiga ord i dokumentet som tydligt pekar på en musikalisk gestaltning, eller vice versa. Andra metoder används också i WSD, som i princip förbättringar eller utvidgningar av dessa grundläggande strategier.

Word känsla betydelser är också avgörande i röstkommandot gränssnitt för att ersätta tangentbordet-inte bara i återutläggning enkla operativsystemet kommandon, men i sådana komplexa uppgifter som forskar på webben. Andra områden där WSD spelar en roll omfatta utveckling av den semantiska webben och förbättrad artificiell intelligens modeller. Faktum är att alla forsknings-som är beroende av en språklig bro mellan människa och maskin kommer att använda olika betydelser ordet mening.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.