Vad är Open Source dokumenthanteringssystem?

Öppen källkod dokumenthantering är en typ av verktyg eller system som bygger på programvara för att hantera register eller andra dokument. Dokumenthantering i allmänhet är en term för att hålla reda på vare sig papper eller elektroniska dokument. Dokumenthanteringssystem kan vara enkla eller komplexa. De kan förlita sig på traditionella pappersbaserade lagringssystem eller ny teknik för att lagra en stor mängd information.

De flesta dokumenthanteringssystem har flera gemensamma egenskaper. Dokument ledningssystem utvärdera det fysiska utrymme som finns tillgängligt för lagring av uppgifter, den maximala kapaciteten av hårdvara såsom en server, och de metoder som finns för tillverkning av papper dokument elektroniskt. Document Imaging eller skanna dokument till ett digitalt format är ofta en del av modern dokumenthantering.

Öppen källkod hänvisar till program som inte innehåller skyddad källkod. Detta innebär att vem som helst kan titta på hur programmet skapades, eller ändra koden för att passa sina egna behov. Öppen källkod är ett alternativ till proprietär programvara där källkoden är skyddade för att förhindra "reverse engineering" och oönskad förändring av ett program.

Open source dokumenthanteringssystem omfatta alternativ som en open source content management system (CMS). Det content management system har blivit en allmän resurs för datalagring i ett företag. Det är en annan allmän term som egentligen avser en metod för att hantera ett kooperativt arbete flödet i ett företag. Aktivera fjärråtkomst och leverera data från en plats till en annan är ofta del av vad ett CMS gör för ett företag. Detta är bara ett av många öppna alternativ källa verktyg som kan bidra till att främja konkurrens dokumenthantering för ett företag.

Förespråkare för öppen källkod peka på hur detta alternativ är att ändra affärsmodell för företag teknik. Företag som väljer öppen källkod dokumenthanteringssystem kan dra nytta av fri teknik som främjar proaktiv teknik i en arbetsplats. Öppen källkod dokumenthantering kan också spara ett företag pengar.

Många tech leverantörerna konkurrerar om att erbjuda produkter och tjänster relaterade till öppen förvaltning källdokument. Dessa inkluderar en öppen källkod portal för dataflöde, eller öppen källkod PHP kodning eller utveckling med andra datorn språk, att hjälpa företag att anpassa en mängd olika open source produkter. Dessa kan vara mycket viktigt och främjar den allmänna IT-lösningar för alla storlekar företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.