Vad är Media Access Management?

Media Access Management är ett protokoll som är associerad med en Open Systems Interconnection modell. I huvudsak arbetar media access förvaltning inom OSI som metod för prestanda i samband med media funktioner för åtkomstkontroll av modellen. Processen för Media Access Management gör det möjligt för systemet att avgöra om resurserna är gratis för överföring av datapaket eller ramar.

rum inom det system där medierna tillgång förvaltningen sker är Datalänkskikt inom datalänkar. Det är i detta läge att kvalitet, storlek och kompatibilitet av uppgifterna bestäms. Medierna tillgång ledningsfunktion genomförs vissa order till styrenheten baserade på hur de data ram eller paket läses, bearbetas, och godkänd för leverans. Innan den datalänkar, passerade datapaketet eller ramen grundligt vad som är känt som Carrier Sense Multiple Access /kollision upptäcka undernivå, där datapaketet bibehölls utan skada annan paket eller är skadad. Efter att ha mottagit och beskriva paketet, förbereder media åtkomsthantering komponent vidarebefordra uppgifter till nästa steg i processen genom att vidarebefordra information till fysiska lagret signalering eller PLS.

I händelse av att något slags problem uppstod med paketet när du flyttar genom Carrier Sense Multiple Access /kollision upptäcka undernivå kommer medierna tillgång ledningsfunktionen kan fortfarande få de uppgifter och bedöma situationen. Om data integritet kan återställas, sedan medierna tillgång förvaltningen kommer för Media Access Control att passera eller överföra den reparerade datapaketet vidare till PLS. Om att det inte är möjligt, är uppgifter avvisas och överföringen är avstängd.

Även om denna process i medierna tillgång förvaltning kan tyckas komplicerat, de faktiska åtgärder som tar några sekunder att slutföra. Varje steg i den strategi syftar till att förhindra att överföringar av uppgifter från skada maskinvara eller en av filerna i ett program till den grad att den inte kan fungera. När gäller karaktären av ett data ram eller paket bestäms flyttas framåt smidigt och effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.