Vad är Managed Service Providers?

Ett hanterat tjänsteleverantör tillhandahåller företag med IT-behov via Internet. Dessa behov är typiskt nätverksövervakning, avlägsen säkerhetskopiering av data och nätverkssäkerhet, men kan också omfatta andra mer nya tjänster ålder teknik såsom virtuella privata nät och Voice Over Internet Protocol-tjänster. Ett företag avtalar med ett lyckades tjänsteleverantör för att fylla vissa behov som kan nås på ett kostnadseffektivt sätt genom att lägga ut än genom att köpa och stödja utrustning i egen regi. Denna typ av arrangemang är bra ekonomiskt rationellt för både små och stora företag, framför allt eftersom lyckades tjänsteleverantörer specialiserar sig på teknik som alla företag kanske inte har resurser att stödja.

Till exempel, ett företag som specialiserat sig i avlägsna säkerhetskopiering gör detta hela tiden, hela dagen, för kunder och fjärran. Detta företag kommer att ha den senaste utrustningen och de senaste kryptering och protokoll, samt ett intresse av att se till att dess tjänster är top-notch. Eftersom säkerhet är dess fokus har detta företag säkerhet på främre brännaren hela tiden. Företaget som hyr detta lyckades tjänsteleverantören uppvisar fjärrdata säkerhetskopior, å andra sidan, med nödvändighet kommer att ha andra problem att kämpa för meddelande i bolagets dagliga verksamhet.

Outsourcing andra delar av ett företags verksamhet är ekonomiskt och teknisk mening så bra, särskilt om det är något i stil med Voice Over Internet Protocol (VoIP), som kontinuerligt uppdateras med nyare och mer kraftfull funktionalitet. Virtual Private Network (VPN) också nödvändigtvis säkerhetsprotokoll som nästan alltid är roterande eller ändras för att ge skydd mot hackare. Många företag tycker att det är lättare att dra fördel av ett VPN som en hanterad tjänsteleverantör, på detta sätt, satsar bara pengar, inte tid och pengar.

Förutom Internet-telefoni, andra typer av telefonitjänster kan delegeras till en hanterad tjänsteleverantör. Till exempel kan en stor katalog företag som har en stor volym av telefon-försäljning och service välja att hyra en förvaltas tjänsteleverantören som ett callcenter. Detta är allmän praxis idag, även om du ringer 411. Katalogen företag kan även hyra en annan lyckades tjänsteleverantör att behandla alla beslut som den tar emot. Outsourcing är namnet på spelet här i mer än ett sätt. Tanken bakom en hanterad tjänsteleverantör använder Internet-relaterade förfaranden för att ge företag saker som de inte enkelt eller billigt få för sig själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.