Vad är Content Management-verktyg?

Content management verktyg, även kallat content management system, är verktyg som gör att icke-webbdesigners att enkelt hantera innehållet på en webbplats. De skiljer effektivt design, gränssnitt och innehåll i en webbsida så att alla tre delar av webbplatsen kan hanteras på olika sätt och av olika människor. Vanligtvis har de enkla gränssnitt för innehåll updaters, så att även de med någon verklig webbupplevelse kan uppdatera kärnan i deras hemsida.

Blogg verktyg är ett välkänt uppsättning content management verktyg, utformade för en specifik struktur webbplats. Färdiga mallar hantera utformningen sidan av saken, och kan redigeras manuellt av personer med kodning erfarenhet. Men de utan kan helt enkelt logga in på bloggen gränssnittet och input nya inlägg i särskilda områden. Vanligtvis fält finns för saker som titlar, också, och enkla peka-och-klicka-knapparna kan användare göra texten fet eller kursiv eller infoga hyperlänkar eller bilder och andra media. Detta innebär att nästan vem som helst kan bilda och driva en egen blogg, utan att ha några större tekniska kunskaper.

Många stora företag platser har anpassat innehåll administrationsverktyg byggt enbart för sina webbplatser. De är uppbyggda kring deras specifika struktur, och ofta har gränssnitt för olika personalgrupper att logga in. Vissa konton kan bara kunna uppdatera en blogg sida, till exempel, medan andra konton kan vara byggd för att lägga till eller ta bort produkter från en butik på nätet, och ytterligare andra kan ha tillgång till att uppdatera en nyhetsfeed. På detta sätt kan olika avdelningar i företaget uppdatera alla sina egna avsnitt, utan att tillsammans med webbdesignteam först. Detta kan vara mycket befriande för företags webbplatser, och ger dem möjlighet att få innehållet uppdateras mycket oftare än det annars skulle vara, vilket ger platsen en mer dynamisk känsla.

Designers kan hitta content management verktyg användbart också, särskilt för stora webbplatser med många formgivare som arbetar på platsen. Om designers är spridda runt om i världen, med varje arbetar med olika delar av webbplatsen kan det vara svårt att hålla utseendet konsekvent genom de förändringar som görs. Content management verktyg är användbara eftersom de kan begränsa saker som paletter av färger att designers kan arbeta med, så att de alla arbetar med samma färger eller automatiskt fylla i teckensnitt val och ändra dem platsspecifika hela when de byter, eller har ett slutförvar av gemensamma bilder.

Det finns hundratals olika uppsättningar av redan utformade verktyg content management tillgängliga, byggd för att köras på olika strukturer. Till exempel finns det många som körs på PHP, med två av de mest populära är den Drupal och Joomla system, med Drupal är ett något mer komplicerat, men mer robust, lösning, och Joomla är lämplig även för relativa nybörjare av content management-verktyg . Bloggen systemet Movable Type är ett av de mest välkända verktyg content management, och kan köras på Perl och Typo verktyget som körs på den populära Ruby on Rails. Några egna strukturer omfatta Site Foundry för PHP, DotNetNuke för ASP. NET och SharePoint Servera för. NET.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.