Vad är Computer Numerical Control?

Computer Numerical Control, eller CNC, system är datorstyrd bearbetning verktyg som används i produktionen. Fördelen med att datorn numeriska styrsystem är den ökade noggrannheten och snabbheten för produktion maskiner. I en CNC-systemet finns det en central dator processor användas för att tolka specifikationer och direkt i maskinen.

Den första datorn numerisk styrning maskiner byggdes på 1940-talet och 1950-talen. Dessa system var ganska enkelt, skapade genom att modifiera befintliga verktyg för att ta emot instruktioner som grundas på tryckt papper band. Framgången med detta första försök uppmuntras fortsatt utveckling på detta område. Den ökade tillgången på datorer tillåts utvecklare och designers för att ytterligare förbättra dessa system. Den moderna datorn numeriska styrda verktyg är en avancerad version av samma verktyg.

I den aktuella datorn numeriska styrsystem, är hela processen från konstruktion till produktion kompletteras med en dator. Den ursprungliga produktdesign skapas med en datorstödd konstruktion eller CAD, program. Denna typ av programvara är speciellt utformad för att skapa inte bara en detaljerad bild och ritning av produkten, men detaljerade scheman och mätningar. En serie av datafiler skapas från CAD-program, baserat på de specifika kommandon som krävs för varje maskin i processen.

Moderna produktionsmaskiner är inte längre enda funktion. I stället finns flera komponenter som ingår i en cell eller enhet. Till exempel kommer en träbearbetning maskin innehåller ofta en mängd olika sågar, borrar och slipmaskiner. Söka efter alla dessa verktyg inom en enhet ökar bearbetning effektiviteten och minskar antalet maskiner som krävs.

Vissa processer fungerar bäst med en ångervecka mellan de olika stegen. Många företag använder robotar processorer eller externt kontrollerade bälten att överföra produkter från en fas till en annan. Möjligheter till kvalitetskontroller skapas ofta under transporten skede, gör att människor kan ingripa i processen om så krävs.

Computer Numerical Control maskiner används för att skapa produkter som kräver en komplex serie av steg. Automatisering av någon av dessa åtgärder minskar avsevärt handläggningstiden och bidrar till en smidig process. Ju mer automation som ingår i processen, desto större minskning av flaskhalsar och mer konsekvent resultatet.

Dessa maskiner är vanligen i tillverkningen eller produktionen sektor. I allmänhet är de mest automatiserade processer är de som omfattar små komponenter och kräver en mycket hög grad av noggrannhet. Övriga företag i branschen som använder dessa verktyg är gruvdrift, eller borrning. I många situationer är arbetsmiljön mycket farliga eller medför risker för människor. Med hjälp av en CNC-borrmaskin gör arbetet att fortsätta med en kraftigt sänkt risk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.