Vad är Business Intelligence-verktyg?

Business Intelligence-verktyg är program och funktioner som används för att komplettera detaljerad analys av data. Begreppet "intelligens business" används för att beskriva mjukvara som används för att identifiera mönster och trender i stora datamängder. Det finns ett antal verktyg business intelligence tillgängliga i den kommersiella mjukvarumarknaden, och välja rätt lösning kräver en god förståelse av krav på rapportering och långsiktiga affärsmässiga behov.

Det finns tre typer av verktyg Business Intelligence: datautvinning, data arkitektur och fråga utveckling. Samtliga fyra typer av verktyg ingår som standard i de flesta programvaror business intelligence produkter. De färdigheter som krävs för att utnyttja dessa verktyg inkluderar effektivt datahantering, insatsförbrukning datakunskap och tidigare statistik utbildning. Business Intelligence är ett område som har haft tillväxt och och förväntas fortsätta växa.

Business Intelligence system är antingen inbyggda i ett Enterprise Resource Planning (ERP) system eller funktion som fristående datorprogram. För att kunna använda programvara business intelligence, data från transaktions-systemet måste göras tillgängliga för programmet. Detta vanligtvis uppnås genom användning av en utdrag, omvandla och belastning (ETL) verktyg, som programed att välja data som matchar en specifik kriterier och säkerställa överensstämmelse mellan uppgifter innan du laddar in den i Business Intelligence-lösning.

Data arkitektur är arbetet med att utforma interna tabeller och datastrukturer. Detta är en av de mer viktiga verktyg business intelligence, eftersom ett väl utformat system kan öka kapaciteten och växa för att möta förändrade behov. Ett användargränssnitt ger arkitekt med de verktyg som krävs för att skapa och upprätthålla dessa tabeller.

Syftet med verktygen Business Intelligence är att möjliggöra ett antal olika former av analys som annars inte skulle vara möjlig. Alternativen omfattar skapandet av ad hoc, planerade och standardiserade rapporter i en rad discipliner. Den funktionalitet som krävs för att skapa dessa rapporter är en viktig del av ansökan. Sökning utveckling kräver en kombination av teknisk kompetens och en gedigen förståelse för affärsprocessen.

De bästa verktygen är användbara enbart i händerna på duktiga medarbetare. De grundläggande kraven för en position inom Business Intelligence inkluderar eftergymnasial utbildning i statistik, avancerad matematik eller datorsystem. Många arbetsgivare förväntar sig en examen i statistik eller matematik för ledande funktioner.

Business Intelligence produkter förändras ständigt, och ett engagemang för fortbildning är nödvändigt för att lyckas i denna typ av arbete. En anställd kan hålla sina kunskaper aktuella genom online-kurser, seminarier och diskussioner. Dessa färdigheter kan användas för att utvärdera fördelarna och potentiella tillämpningar av verktyg business intelligence.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.