Vad är Asynkron överföring?

När data ska skickas från en dator till en annan, är det bryts upp i enskilda tecken och skickas i sekvens. Denna överföring kallas en synkron överföring när den mottagande datorn använder en klocka som är synkroniserad med klockan i den sändande datorn. Klockan inrättas en rytm. När klockorna i mottagning och sändning datorer inte är synkroniserade, är en form av överföring kallas asynkron överföring.

Ett meddelande skall sändas från en dator till en annan består av text-och icke-textuella tecken . Tecken, i sin tur består av bitar. Dessa bitar skickas över elledningar, och anges med signal nivåer. För avsändaren och mottagaren att framgångsrikt överföra bitar måste en rytm som fastställts av de två så att mottagaren kan avgöra rätt ände av en bit och i början av en annan bit.

I asynkron överföring av rytm eller av klockfrekvensen bestäms före början av varje meddelande. Således kan en dator eller datorenhet förklara att den kommer att verka på 9. 600 bitar per sekund. Annan enhet på rätt sätt kan kommunicera med denna enhet endast om denna hastighet är matchade.

När en karaktär måste sändas från sändare till mottagare, måste mottagaren varnas för att ta emot tecknet. Detta görs med hjälp av en "vakna upp" signalen i början av tecknet. Denna signal kallas START lite. För att säkerställa att ett tecken inte får förväxlas med nästa karaktär är STOP bitar som används för att ange slutet av varje tecken. Dessutom, att se till att signalerna inte hackas sönder av herrelösa elektriska störningar, det finns en bestämmelse om felkontroll via en paritetsbit.

En karaktär ofta består av sju eller åtta bitar. Så, vid sändning en karaktär är det START lite skickats, och sedan bitar av karaktären skickas efter varandra. Varefter paritetsbit skickas och slutligen stopp-bit skickas. En sju eller åtta lite karaktär kräver tre bitar som de allmänna omkostnaderna i ordentligt skickas från den sändande enheten till den mottagande enheten. Denna overhead i asynkron överföring kan begränsa den mängd användbar information som kan skickas.

Bland enheter kan det finnas variationer i hastighet, paritet metoder, antal användbara bitar samt antalet stoppbitar. Efter ett tecken har tagits emot nästa tecken kan komma in efter någon tid. Till exempel är tecken skrivs på ett tangentbord genereras och skickas efter relativt långa tidsintervaller jämfört med hastigheten på datorn. En webbsida skickas för display kanske många tecken som sänds snabbt i följd.

Asynkron överföring föredras normalt när data skickas lika ofta. Det kan användas när du kommunicerar via telefon fasta telefoner och för enkla skrivare. Asynkron överföring anses vara enklare och billigare jämfört med synkron överföring, den senare dock kan ge mycket snabbare datahastigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.