Hur väljer jag det bästa Bärbar dator?

Välja den bästa bärbara datorn beror mycket på vad datorn ska användas till, och vad användarens preferenser. Till exempel kan den bästa laptop för en frilansande författare allvarligt vara underpowered för en gaming dator, medan en grafisk formgivare behöver en större skärm, och därmed en större bärbar dator, än många andra användare.

Kanske den viktigaste berörs är datorns prestanda. Detta omfattar faktorer som storleken på hårddisken, eller hur mycket minne den bärbara datorn har och storleken av processorn, som avgör hur snabbt datorn kommer att köras. Det bästa bärbara dator är en som erbjuder mer än det lägsta hastighet och minne användaren kräver, utan att kompromissa med andra faktorer som kan vara viktiga för användaren, till exempel storlek eller märke.

Exempelvis krävs en fotograf en hel del minne lagring, så en stor hårddisk skulle förmodligen vara en avgörande faktor. En gamer kräver lika snabbt en processor som möjligt, för att hålla upp med spelet och de andra spelarna. Å andra sidan skulle en långsammare processor och mindre minne förmodligen tillräckligt för en student, en författare, eller någon som vill ha en bärbar dator i första hand för att kontrollera e-post eller surfa på Internet.

Ett bra grafikkort är också viktigt för många användare. Den genomsnittliga grafikkort som finns i datorer som för närvarande finns på marknaden bör vara tillräckligt för att visa animerade hemsidor och titta på DVD-skivor utan någon synlig förlust av bildkvalitet. Men spelare kommer grafiska formgivare och andra som är beroende av videokvalitet förmodligen ha en mer avancerad grafikkort.

Många användare kommer också att vilja överväga storlek innan de köper en bärbar dator. I allmänhet har bärbara datorer blivit större så saker som skärmstorlek och prestanda har blivit viktigare för konsumenterna. Det är dock viktigt att tänka på hur datorn ska användas. Om användaren att köpa en laptop för dess portabilitet, och kräver inte stora mängder minne eller högre än genomsnittliga hastigheterna processor, kan han eller hon tycker att det är värt att välja en av de mindre bärbara datorer på marknaden.

Slutligen skiljer sig många av dessa faktorer beroende på om den bärbara datorn är användarens enda dator eller en annan dator. En andra dator med största sannolikhet kommer att värderas i första hand för dess portabilitet, medan den primära datorn kan ge möjlighet till utökat minne och hastighet. Men om en bärbar dator är att ha de enda dator, dess funktioner är en viktigare fråga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.