Hur får jag det bästa 3G bandbredd?

När det gäller att få ut det mesta av ditt bredband, många människor antar det finns ingenting som du kan göra, din leverantör är den enda källa som kan bestämma din hastighet. Även om det är sant att ditt val av leverantör och strukturen på din operatörs nätverk har en hel del att göra med hur effektiv din 3G bandbredd egentligen är, det finns faktiskt element från din sida som negativt kan påverka den faktiska hastigheten du gillar. Här är några tips på hur att göra vissa ändringar och njuta av 3G-tjänster till fullo.

Oavsett om du sysslar med 3G bandbredd som går via en Ethernet-anslutning på skrivbordet eller via ett trådlöst 3G-anslutning kommer funktionerna i din dator göra en skillnad i hur bra du kan utnyttja alla att snabbhet. Många företag som fortfarande har nätverk med ett antal knutpunkter inbyggda i systemet kan det hända att Internet-anslutning verkar köra fast, ibland till den grad att det är svårt att uträtta något på nätet. Om detta är fallet på din arbetsplats, ersätta dessa hubbar med strömbrytare. Du ser en omedelbar skillnad i hastighet.

För personer med 3G bandbredd hemma, kommer du också att undersöka hur mycket resurser du har på hårddisken. Enkelt uttryckt, om du inte har tillräckligt med RAM-minne på hårddisken så att anslutningen skall kunna arbeta effektivt, du får inte dra full nytta av din 3G Internet-anslutning. Du kan också hända att ditt operativsystem är för gammalt för att hantera anslutningen. I båda fallen, uppgradera din utrustning och programvara så att det är förenligt med den produkt som erbjuds av din tjänsteleverantör och minst uppfyller de miniminormer för effektiv användning.

Samma råd är relevant för trådlös anslutning för din laptop. Om enheten inte har rätt resurser för att handlägga 3G bandbredd, kommer du att få mycket mindre av din investering. Prata med din leverantör om vad du behöver i form av RAM för att få maximal nytta av din 3G trådlös anslutning, samt vad de anser det bästa operativsystemet för ditt system.

Kom

ihåg att det bara finns så många uppgraderingar kan du hantera med äldre utrustning. I det långa loppet, kan det vara till din fördel att investera i en nyare stationär eller bärbar för att få bästa 3G bandbredd möjligt. När din utrustning är upp till gällande krav, utvärdera servicen av olika leverantörer i ditt område som erbjuder 3G bandbredd. Det finns en god chans att en eller två kommer att ge betydligt bättre service än de andra, som kommer att få det mesta av din anslutning mycket enklare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.