Hur ansluter jag hemdatorer nätverk?

Så mycket arbete idag görs på nätet att det inte är ovanligt att flera datorer används i ett hushåll. Denna situation gör det nödvändigt att datorer hemnätverket. Om du installerar ett trådbundet nätverk behöver du en router och Ethernet-kablar för att ansluta enheter. När du har dessa delar, den programvara som tillhandahålls med routern hjälper dig att skapa ditt eget nät.

Vissa personer kan bli förvirrad över vad det innebär att datorer hemnätverket. Enkelt uttryckt, alla datorer i hemmet skall kunna kommunicera med varandra. Det ger dem möjlighet att dela en Internet-anslutning samt filer, musik och andra medier. Ett nätverk även tillåter datorer att dela enheter som skrivare och skannrar.

Det mest väsentliga del av utrustningen som krävs för att datorer hemnätverk är en router. En router används länk enheter som är anslutna till nätverket så att de kan dela information och utrustning. Genom att ansluta modemet till routern, blir Internet tillgängligt genom routern också.

Det finns två huvudsakliga typer av hemnätverk, trådbundet eller trådlöst. Ethernet-nätverk är fastprogrammerade till varje dator, medan trådlösa nätverk använder radiovågor för att överföra information. Trådbundna nätverk tenderar att vara säkrare och snabbare än trådlösa sådana, men har den nackdelen att den kräver Ethernet-kablar. Trådlösa nätverk är mer flexibla och bekväma, men är mindre säkra.

I ett fast nät, Ethernet-kabel krävs för att ansluta varje dator, skrivare eller enhet. Nätverkskort (NIC) och en Ethernet-router kan också behövas. Routrar kommer i allmänhet med programvara för att gå igenom inrättandet av nätverket.

Ett trådlöst nätverk kräver en trådlös router. När du gör din router köpa, notera det intervall som anges. De flesta routrar fungerar som signaler för cirka 100 fot (30,5 meter) med ett 802. 11g trådlöst nätverk. Detta är utformad för snabb dataöverföring. Det är värt att notera att en router inte kommer att öka din internet hastighet.

För att datorer hemnätverk på detta sätt kommer varje dator behöver en trådlös adapter. Detta är standard i de flesta nya bärbara datorer, men det är viktigt att se till att det finns kvar. Om det inte är, måste en adapter läggas till för att ansluta till nätverket.

Trådlösa nätverk är sårbara för människor avsikt att stjäla en Internet-anslutning. En säkerhet alternativ som Wired Ekvivalens Privacy (WEP) kan WiFi Protected Access (WPA) eller Media Access Control (MAC) utnyttjas för att förhindra grannar från highjacking din anslutning. Routern bör innehålla anvisningar om inrättande av nätverkssäkerhet.

Om du väljer att datorer hemnätverk kan fördelarna att märkas omedelbart. Anslutning till Internet från din bärbara dator och skicka filer trådlöst till skrivaren är bara några av de bekvämligheter som ett hemnätverk. När det är på plats, kan inställningar för delning fastställas och ändras för att ge användare tillgång till poster på nätet från någon av de anslutna datorerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.