Har Lägga RAM Förbättra datorns hastighet?

Datorns hastighet är en av de mest eftertraktade funktionerna i både stationära och bärbara datorer. Oavsett om spel, surfa på webben, verkställande kod körs finansiella rapporter eller uppdatera databaser, kan en dator aldrig för fort. Kommer lägga till mer RAM-minne (RAM) öka datorns hastighet? I vissa fall kommer det, men inte i alla.

Om RAM är den enda flaskhalsen i ett annars snabbt system, lägga till RAM-minne kommer att öka datorns hastighet, kanske dramatiskt. Om det finns andra problem förutom en brist på RAM, men lägger till minne kan hjälpa, men andra faktorer som måste åtgärdas för att få bästa möjliga prestanda boost. I vissa fall kan en dator kan helt enkelt vara för gammal för att köra nyare tillämpningar effektivt, om alls.

I Windows ™-system kan du kontrollera minnesanvändningen flera sätt. En metod är att hålla ner tangenterna, att Ctrl + Alt + Del få upp Aktivitetshanteraren . Klicka på Performance för att se ett diagram över RAM resurser. Tredje part freeware minne chefer kommer också att kontrollera minne behandling för dig. Vissa övervaka ens minne för att frigöra RAM-minne vid behov, även om detta är en nödlösning.

Om ditt system är låg på RAM eller rutinmässigt kräver befria RAM-minne, installera mer minne bör förbättra datorns hastighet. Kontrollera ditt moderkort innan du beger dig till din favorit återförsäljare, dock. Styrelsen får maxed i termer av mängden RAM-minne den kommer att stödja. Det kan också hända att de befintliga minnet kan behöva bytas ut om alla portar är upptagna av en gigabyte klubbor, till exempel på ett moderkort som stödjer större minnen.

Om du är en gamer eller arbetar med videoprogram en långsam grafikkort kan vara en bidragande orsak till dåliga resultat. Ett bra grafikkort bör ha en egen ombord RAM och grafikprocessorn (GPU), annars kommer att använda system-RAM och CPU resurserna. Rådfråga moderkortet manualen för att se om du kan förbättra prestanda genom att uppgradera till ett bättre kort. Om ditt nuvarande kort är top notch och RAM verkar bra, är centralenheten (CPU) annan uppgradering som drastiskt kan förbättra datorns hastighet.

Underhåll frågor också påverka prestanda och kan behöva åtgärdas för att undanröja flaskhalsar . Brist på tillräckligt mycket ledigt hårddiskutrymme kommer dålig prestanda, liksom en splittrad enhet. Spyware, adware, keyloggers, root kits, trojaner och virus kan också bromsa en dator genom att ta upp system resurserna, för de går bakgrundsprocesser.

I vissa fall kan en dator fungerar bra med undantag för en viss tillämpning. De flesta program annonserar minimikrav, men dessa rekommendationer är i allmänhet otillräcklig för goda prestationer. En tumregel är att fördubbla krav för bättre prestanda. Om ditt system kan bara uppfylla minimikrav detta torde problemet.

Med de åtgärder som skulle förbättra datorns hastighet om inte systemet redan körs på topp och moderkortet inte kan uppgraderas ytterligare. Om så är fallet, är det enda alternativet att investera i en ny dator som stöder nyare, snabbare teknik. Och priserna går ner hela tiden det ska vara enkelt att hitta ett prisvärt köp som kommer att belöna dig varje gång du startar upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.