YouTube är en säker sajt för barn att använda?

YouTube, liksom många andra användargenererat platser, har en massa bra filmer och musik att erbjuda hela familjen. Man kan slå upp gamla Snurre Sprätt karikatyrerna, eller ens shorts från Sesame Street på YouTube, och oftast hitta en massa fantastiska innehåll. Videoklipp som är olämpliga vanligen flaggade inom en dag av att de föreligger, och människor som bryter mot YouTube lämplighet klausuler kan förlora sitt medlemskap.

Vid en första, detta låter som YouTube kan visa sig vara säkra för barn att använda, i själva verket är det tvärtom om man så önskar att utsätta ett barn för en stor del av obscenitet, både i bild och ord. Ibland en video på YouTube är inte stötande utan synpunkter efter det genom att användare, eller en titel självt använder svordomar. Vad bra, kan söka efter videor leder ofta till olämpligt innehåll omedelbart, som ännu inte har tagits bort eller flagga. När man använder en sökning efter favorit barnvänliga saker på YouTube, är en tanke också en förteckning över andra möjligen relaterade ämnen. Ett barn navigera YouTube kommer sannolikt att stöta på en hel del material att föräldrarna inte skulle drömma om så att barnet kan se.

Vad man kan göra med användargenererat sajter som YouTube är inrättat ett medlemskonto, och utföra föräldraledighet sökningar. Medlemskap tillåter en att skapa en sida med favoriter som inte har onödiga eller onämnbara innehåll visar upp störa eller ge dina barn en onödigt avancerad utbildning. Medan du söker bör barn ha ut ur rummet, eftersom saker som verkar oskyldiga plötsligt kan vända ganska fula, liksom teckningar av söta djur som börjar spy svordomar.

Genom att söka när ett barn inte är närvarande, en kan sålla bland de muck av olämpligt innehåll på YouTube, och lista ut vilka videoklipp som är bra för barn och familjevänliga. Man kan även ange ett önskemål att inte ta emot olämpligt eller flaggas innehåll, men detta är inte en felsäkra. Tyvärr kan olämpligt innehåll läcka igenom i de mest oskyldiga sökningar som gjorts på YouTube.

Som med många webbplatser på Internet, bör användningen av YouTube noggrant ses av föräldrar, och helst, första navigeringen föräldrar för att hjälpa barn att undvika barn olämpligt material. Även för äldre barn, kan YouTube doppa i pornografi, våld och obscenitet ganska snabbt. Utstationering videoklipp på YouTube med barn kan också leda till problem eftersom kommentarer läggs till videor kan vara ganska oanständigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.