Vilken är den bästa typ av virusskydd?

Många datorer är sårbara för olika typer av skadliga program som virus, trojaner och maskar-tillsammans kallas malware. Efter att ha virusskydd på ett system är viktigt för att skydda data. Som med det mesta, är det bästa virusskydd prevention, ett anti-malware program som kommer att stoppa skadlig kod innan den kan få i ditt system. Möjligen den mest kända typen av virusskydd är ett antivirusprogram. Men det är också viktigt att ha ett anti-spyware och en brandvägg installerad och aktiv på systemet.

När du letar efter virusskydd, behandlas först ett antivirusprogram. Det viktiga alternativ för ett antivirusprogram är realtid eller vid åtkomst, möjlighet att schemalägga en genomsökning regelbundet, och automatisk e-post skanning. Det är också viktigt att hitta ett antivirusprogram som är lätt att använda och installera, det är effektivt både upptäcka och rengöring virus, som ger dig lätt att förstå meddelanden om hittade virus och vad programmet har gjort med den, och har bra kundsupport. Det är också nödvändigt för uppdateringen att vara lätt så att användaren kan hålla programvaran uppdateras regelbundet. Skanningsprocessen bör också vara snabb så att användaren inte blir frestad att pausa eller stoppa skanningen.

Brandväggar är också viktiga för att hålla skadliga objekt från en dator. En brandvägg är ett program som granskar alla meddelanden till och från systemet och blockerar de som inte uppfyller vissa kriterier. Detta kan stoppa skadlig kod från att komma in i systemet. En brandvägg ger dock inte upptäcka skadlig kod som har trängt in på datorn så regelbundna antivirusskanningen är ett måste. De flesta datorer kommer med en installerad brandvägg, men det är upp till användaren att se till att den är igång.

Vissa användare kan finna sig vara bombarderas av popup-fönster som är utformade för att sälja dem något. Dessa pop-ups typer av spyware. Spionprogram kan också stjäla personlig information och ändra datorns konfiguration utan användarens vetskap. Lösningen på detta är ett anti-spyware program. En bra anti-spyware kommer inte bara att upptäcka och ta bort spionprogram från systemet men kommer också att hålla spionprogram stänga av systemet i första hand.

De som vill skydda sina datorer från virus kan finna sig luras att köpa falska virusskydd. Sådana program, som kallas falska anti-virus, kan programmeras för att se ut precis som legitima antivirusprogram. De dyker ofta upp när en användare är på internet och hävdar att systemet är infekterat när det i själva verket kan det inte vara. Om användaren laddar ner rogue mjukvaran, kan det orsaka problem i systemet, inklusive lura användaren till att köpa falska programvara, stjäla information, förvränger filer, invalidiserande riktiga datorn och antivirusprogram uppdateringar och stoppa användare från att besöka en riktig anti- virus webbplats. Korrekt virusskydd, i kombination med kunskap om hur dessa falska anti-virus arbete, kommer att hindra användare från att ge efter för dessa attacker.

Naturligtvis är kunskap den bästa formen av virusskydd. Om ett okänt-vilket betyder att användaren inte installera det-fönster virusskydd dyker upp som hävdar att datorn är i riskzonen att gå till en pålitlig anti-virus scanner för att kolla upp det. Det är klokt att ha en uppdaterad, köra antivirusprogram på datorn, men det finns också goda online virus scanners tillgängliga. Virus kan också avbrytas om användaren inte klickar på någon oväntad länkar-även om det ser ut som den sänds av en person som användaren vet-innan du frågar avsändaren om han eller hon skickade det. Slutligen alltid försöka att ladda ner mjukvaran direkt från förlaget för att se till att mjukvaran är legitimt och inte ett virus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.