Vilka olika typer av skydd mot skadlig kod?

Malware är skadlig programvara som kan infektera en dator eller ett nätverk och orsakar problem som sträcker sig från tröghet och omstarter, till förlust av data och identitetsstöld. I vissa fall det enda sättet att bli en dator av vissa typer av skadlig kod är att torka enheten, formatera om den, och ladda om operativsystem och program. Det bästa botemedlet är prevention, så låt oss betrakta de olika typer av skydd mot skadliga program.

Den första tumregeln i skydd mot skadlig kod är att undvika att ägna sig åt riskfyllda online beteenden som nästan bjuda problem. Radera e-post som kommer från okända källor utan att öppna det, och inte öppna eller vidarebefordra "kedje-e", även om det anländer från en vän. Dessa e-postmeddelanden eller bilagor som cirkulerar på Internet och kan vara roliga, animerade klipp eller litet spel. De kan visas benigna men ofta hyser en trojansk häst, virus eller en mask. Genom att titta på objekt du kan smitta din dator utan att inse det.

Om du använder ett e-postprogram i stället för en webbaserad e-posttjänst bör du inte aktivera HTML i klienten. HTML-aktiverade post öppnas ditt system upp till en mängd hot som inte kan nå dig genom ett textbaserat gränssnitt.

Lika viktigt, bara ladda ner programvara som har granskats eller rekommenderas av tillförlitliga källor, och finns på en ansedd webbplats. Enligt en 2008 uttalande av en Symantec ® talesman, beloppet av programvara på nätet som bär malware rivaler legitim programvara och kanske till och med överstiger den.

Om man utgår från dina beteenden är inte inbjudande infektion, till vilken typ av programvara kan du använda ge skydd mot skadliga program? Låt oss ta en snabb titt på olika typer av program som finns tillgängliga.

antivirusprogram letar efter signaturer av kända virus, trojaner, bakdörrar, skript, bots och maskar. Om den hittar malware, kan den ta bort den i de flesta fall. Ett bra antivirusprogram kommer att uppdatera sin databas flera gånger om dagen att hålla dig ajour med kända hot i naturen. Dessa program innehåller också heuristiska algoritmer, eller förmågan att upptäcka okända virus av deras beteenden. Precis som alla andra program, vissa anti-virus program är bättre på sitt arbete än andra. Leta efter oberoende labb resultat för att hitta ett bra program. Bara installera och använda ett anti-virus program åt gången.

Anti-Adware och Anti-Spyware vanligtvis kommer stuvat som ett enda paket. Dessa program upptäcka adware, spyware och kontrollampa tecken, såsom ökad popup annonser och kapning av webbläsare. Det senare inträffar när du försöker besöka en syn men få omdirigeras till en annan, ofta en pornografisk webbplats eller en webbplats skjuta en hård sälja. Adware och spyware kan logga vanor, stör surfing, resurser Gult system och långsam datorn till en genomsökning. Skydd mot spyware och adware är en grundläggande del av någon malware skydd plan.

Keyloggers är små program som registrera tangenttryckningar till en logg för senare granskning av tredje part. Nätverksadministratörer använda keyloggers för legitima ändamål, men de används också i naturen för att stjäla lösenord, bankkontonummer och annan känslig information från infekterade datorer. Keyloggers överförs till fjärrdatorer i smyg med någon Internet-anslutning, sedan loggar regelbundet hämtas på samma sätt. Keyloggers utgör ett reellt hot, eftersom de bypass-krypterad teknik genom registrering av uppgifter innan krypteringen kan äga rum. Top anti-spyware program bygger keylogger upptäcka, minska risken för identitetsstöld.

Rootkits är kanske den värsta typen av infektion på grund av deras "kvicksilver" natur. Det finns flera typer av rootkits, men i huvudsak de är små rutiner som skriver sig i de grundläggande funktionerna (eller rötter) i operativsystemet. Härifrån de utför alla typer av uppgifter från att installera keyloggers att öppna bakdörrar för spybots. Precis som en ödla förlorar sin svans, om du lyckas upptäcka och ta bort ett rootkit kan det finnas dolda rutiner kvar på datorn som bara kommer att bygga om eller "odla en ny svans. " Även om det finns rootkit detektorer, bör du hitta ett rootkit, det enda sättet att vara säker på att rootkit och alla dess perifera infektioner är borta är att torka av systemet, formatera enheten, och återuppbygga.

Programvara utformad för skydd mot skadlig kod kan komma i sviter eller som fristående program. En svit bör innehålla flera program eller en enda mångsidigt program som inkluderar alla typer av sabotageprogram skydd. Fristående program fokuserar på ett av de områden som ovan, och kan innehålla en eller två tangentiella typer av skydd.

Om du aldrig har använt skydd mot skadliga program, det första jobbet när du installerar programvaran kommer att vara att skanna och rensa systemet. När detta är gjort, lämna malware skydd program körs i bakgrunden för att minska risken för framtida infektioner. En brandvägg är också en grundläggande del av systemets skydd. Även om det inte upptäcker skadlig kod, kan det hindra hackare från att infiltrera din dator eller nätverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.