Vilka olika typer av peer-to-peer-webbplatser?

Peer-to-peer-platser (P2P) innebär peer-to-peer-nätverk, som är utformade för att fungera annorlunda som andra nätverk. I peer-to-peer-nätverk, det finns inte en central plats som många går att få information och produkter. Snarare varje deltagare delar resurser och förbrukar resurser från nätverket som bildas av alla deltagare. Fyra huvudtyper av peer-to-peer-områden har utvecklats: de resurser som anslås till fildelning, som används för bioinformatik, de som gäller för telekommunikation, och de resurser som anslås till utlåning.

fildelning, såväl lagliga som olagliga, är en av de viktigaste användningsområdena för peer-to-peer webbplatser och nätverk. BitTorrent, Inc. , företaget ägs av Bram Cohen som utvecklade det populära peer-to-peer-fildelning protokollet BitTorrent, har licenser för att distribuera innehåll inklusive filmer, musik, TV-sändning, och programvara, inklusive till exempel World of Warcraft? . Den LionShare projekt där deltagarna bland annat Massachusetts Institute of Technology (MIT), Pennsylvania State University, och Simon Fraser University, har som syfte att fildelning mellan och bland utbildningsinstitutioner runt om i världen. Dess hem är på Penn State webbplats.

Det finns några mycket välkända peer-to-peer webbplatser som har loci anklagelser om upphovsrättsintrång och olaglig musik och film nedladdning. En av dessa är The Pirate Bay-säljas i juli 2009 till Global Gaming Factory efter fyra grundarna dömdes för brott mot upphovsrätten i april 202c och planeras att förvandlas till en copyright-respekt för, laglig affärsverksamhet. En annan är Kazaa (tidigare KaZaA), som blev stämd för illegal fildelning och betalade 100 miljoner dollar i ersättning till musik musikindustrin och har bytt modell till en prenumerationstjänst. Napster var ett peer-to-peer-fildelning tjänst för mp3-filer, som varade i två år tills ett domstolsbeslut stänga av det i juli 2001. Den Napster varumärket också reemerged som en betaltjänst.

Bioinformatik är en annan användning som peer-to-peer-platser har ställts. Bioinformatik, som är utnyttjande av informationsteknik för att bearbeta stora mängder information i molekylärbiologi, har experimenterat med hjälp av peer-to-peer-nätverk för att köra stora program. Telekommunikation använda "peer to peer webbplatser är främst utförs av Skype, som var känd i början som" Sky peer-to-peer "eller" Skyper. "

Peer-to-peer utlåning, även kallad person-till-person utlåning eller sociala utlåning, är namnet på utlåning som sker mellan människor utan inblandning av en finansiell institution. Peer-to-peer utlåning kan vara med eller utan säkerhet, och drivs från peer-to-peer-platser i åtminstone några fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.