Vilka olika typer av nättjänster?

Termen nättjänster används för att beskriva ett brett utbud av mjukvaror och verktyg uppkopplingen som hanteras av en central grupp och distribueras till datorer i nätverk. En nätverksbaserad datormiljö uppstår när flera datorer är anslutna till varandra eller en central server. Datorerna har tillgång till delade filer och verktyg från en central plats. Det finns flera fördelar med denna typ av miljö, allt från ökad kvalitetskontroll av prestanda och ärendehantering.

Det finns fyra typer av nättjänster: användaradministration, e-post, utskrifter och systemadministration. I en nätverksmiljö är de stationära datorer som kallas klientdatorer eller arbetsstationer. Servrarna är vanligtvis förvaras i en speciell temperatur-kontrollerade rum som ofta fysiskt belägna i en annan byggnad eller plats än arbetsplatsen användare. Åtkomst sker via nätverkskablar som används för att överföra datapaket i nätverket. Dessa kablar ger också tillgång till Internet, vanligtvis efter att dras genom en central server eller nätverks-switch.

Användarhantering är en rad tjänster, från skapandet av användarnamn och lösenord till den fördelning av rättigheter, privilegier och tillgång. Till exempel, när en ny anställd går med en avdelning, nätverksadministratören måste skapa ett nytt konto för denna person att få tillgång till nättjänster. Tillgång till program, filer, tjänster och verktyg för denna person kommer att kräva att slutföra sitt arbete måste anges av systemadministratören. Detta kallas användarhantering och autentisering.

E-post är ett vanligt förekommande produktivt verktyg som kräver anslutning till Internet. Dessutom har många organisationer har en policy kring e-postprogram som kan användas, maximal lagringskapacitet, och att filstorleken som kan överföras. De flesta organisationer erbjuda personalen en företagsspecifik e-postadress, vilket kräver att skapa och bibehålla en e-postserver.

Delad utskrift är en av de främsta nättjänster som krävs i en organisation. I stället för enskilda skrivare vid varje skrivbord kan alla användare skickar utskrifter till en central enhet. Denna enhet är ofta en multifunktionell skrivare, skanner och kopiator. För att ge denna typ av nättjänst många företag genomför särskild programvara för skrivarhantering för att kontrollera flödet av handlingar och skydda konfidentiella dokument.

Från ett systemadministration perspektiv är förmågan att kontrollera alla arbetsstationer från en central plats den bästa nättjänsten. Förvaltaren ansvarar för distribution av nya program, uppdatering av operativsystem och bibehålla samma versioner av programvara på alla arbetsstationer. Många företag lås arbetsplatserna, så att endast systemadministratören kan lägga till nya program eller kör nya program. Detta ökar den övergripande kvaliteten på nätet och minskar personalens tid som används för dator underhåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.