Vilka olika typer av annonsering online?

fyra grundläggande typer av annonsering online är kostnad per klick (CPC), kostnad per visning (CPM), kostnad per åtgärd (CPA) och kostnad per bly (CPL). Medan onlineannonsörer en rad olika reklam taktik för att fånga potentiella kunders uppmärksamhet måste dessa annonsörer köpa verksamma reklamplats på ett av dessa fyra typer av reklamkampanjer. Oavsett om annonser visas i ett popup-format, en bannerannons format, eller som flytande annonser, kommer de att uppmana besökarna att köpa via en av dessa fyra typer av reklam strategier.

kostnad per klick (CPC) onlineannonsering modell bjuder in användare att uttrycka intresse i en produkt eller tjänst genom att klicka på en annons för mer information. När du beställer en CPC-annons kan en annonsör överens om att priserna antingen ett fast belopp eller ett bud-baserade inköp systemet. Med ett schablonbelopp system köparen och säljaren av en online-annons är överens om att en förutbestämd kostnad per varje klick på annonsen. Med ett bud-baserade systemet är det priserna säljs i en privat auktion med bud läggs av konkurrerande inköpare. En nackdel till CPC-annonsering modellen är att den kan äventyras av falska klick.

Kostnad per visning (CPM) reklamkampanjer verka på antagandet att en större trafikvolym för en annons kommer sannolikt att generera en hög försäljningsvolym. Kostnaden för varje visning är i allmänhet fastställas till en bråkdel av en procent. Men beroende på värdet av trafiken kan en köpare fastställa kostnaden för varje visning i högre takt.

Kostnad per åtgärd (CPA) annonser kostar pengar till en köpare endast om en betraktare av ad slutför en åtgärd som krävs på grund av annonsen. Till exempel några CPA annonser uppmuntra en betraktare att fylla i ett registreringsformulär, medan andra anger att tittarna skall utbyta information kreditkort för en tjänst eller produkt. Annonsering på nätet via en CPA kampanj tillåter köparna att billigt testa reklamstrategier innan de bestämmer sig en dyrare kampanj. Dessutom ger en CPA kampanj en köpare ett medel att utveckla synlighet i onlineannonsering sektorn.

Kostnad per bly (CPL) annonser bara kosta en köpare pengar om en kvalificerad leda genereras på grundval av annonsen . Sådana annonser är ofta används för att främja avancerade tjänster såsom investeringar konton eller verklig köper egendom. Leder är kvalificerad på en rad faktorer, bland annat ålder, ekonomiska resurser, eller sjukdomshistoria. Annonsörer hoppas att inleda kontakt med en kund, till exempel företag sjukförsäkring, ofta använder CPL-annonser.

En av de främsta fördelarna med vart och ett av dessa fyra typer av annonsering online tillåter annonsörer att nå en online publik på en skalbar kostnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.