Vilka är fördelarna med virtualisering?

datorer, fördelarna med virtualisering är oftast främst kostnadsbesparingar. För många företag är den största nyttan av servervirtualisering, som låter flera operativsystem som skall installeras på en enda server, för att minska mängden hårdvara som krävs för att köra all den programvara som behövs i verksamheten. Konsolidering av servrar med hjälp av en virtualization process ger inte bara besparingar i form av hur många fysiska maskiner måste köpas och underhållas, men också potentiellt minskar mängden av det fysiska utrymme som ett företag behöver för sin servrar eller datacenter.

Eftersom datorn virtualisering möjliggör en mängd olika operativsystem och programvara konfigurationsinställningar för att användas på en enda maskin, ger ansökan virtualisering ett mycket mer flexibelt sätt för företag att köra program. Utan virtualisering, till exempel, kan ett företag behöva bära kostnaderna för drift fem olika servrar med olika operativsystem system, eller olika konfigurationer för att köra alla program som behövs för driften av verksamheten. Flexibiliteten fördelarna med virtualisering innebära att alla dessa operativsystem och applikationer potentiellt skulle kunna köras på en enda hårdvara. Som sådan är effektivt att använda hårdvaru en av de största fördelarna med virtualisering.

Virtualisering stöd kan göra det möjligt för företag att enkelt och billigt lägga ut alla eller de flesta av deras datorer krav. En tredje part har kanske köra system för flera olika företag på samma server, samtidigt som applikationer säkert åtskilda från varandra. Detta har potential att avsevärt minska kostnaderna för outsourcing olika datortjänster. Använda en virtualiseringslösning till behov lägga ut datorer kan ta bort kravet för ett företag att ha kostnaden för att upprätthålla en dedikerad server rum.

Ett annat område av data som kan dra stor nytta av virtualisering är produkttestning. Testning del av en data-projekt är ofta ett högt ovanför strävan som kräver relativt dyra resurser och mycket tid. Virtualiseringsverktyg att programutvecklare testare att snabbt och enkelt installera och underhålla testmiljöer, och snabbt skall kunna återställa testmiljöer till ursprungligt skick när det behövs.

Enkel programdistribution är en annan av fördelarna med virtualisering . Computing projekt är ofta resurskrävande när det gäller utbyggnaden. Virtualisering gör det möjligt att enkelt skapa miljöer bas databehandling, och till stor del bort frågor om hårdvara kompatibilitet. Detta kan spara kostnader och tid på att lansera nya eller ändrade data-system och applikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.