Vilka är de olika typerna av Portallösningar?

Det finns tre olika typer av portallösningar tillgängliga på den kommersiella mjukvarumarknaden: Internet, e-gränssnittet och datahantering. En portal lösning är en typ av programvara som används för att hantera interaktionen mellan en användare och back-end-medel företagets planeringssystem. Denna typ av programvara har ökat i popularitet som programfunktioner har förbättrats.

Det primära syftet med portallösningar är att ge en säker metod för användare utanför ett företags nätverk för att få tillgång till uppgifter och att uppdatera information i det primära systemet. Dessa system har använts sedan början av datanätverk, samt utveckling av portallösningar är en naturlig utveckling av den ursprungliga metoden för dataöverföring mellan näten.

Internet portallösningar använda webbserver teknik och programvara. Dessa verktyg används för att hantera tillgång profiler, kontrollera de data som visas och begränsa den information som kan ändras eller uppdateras. Många företag använder dessa lösningar för att ge tillgång till den primära system från en rad olika fysiska platser. Detta är ett mycket enklare och mer kostnadseffektiv lösning än att skapa och underhåll av flera säkra nätverk.

Ett bra exempel på en Internetportal lösning är en online räkningar process. I många organisationer, anställda loggar in på en webbplats och får tillgång till data och funktioner utifrån deras uppgifter. En rad verktyg som automatiska arbetsflöden, e-post meddelanden och rapporter online är allmänt tillgängliga i en online-portal. Utvecklingsarbete för en portallösning är ofta snabbare och mer kostnadseffektiva än alternativen.

Elektronisk gränssnitt för data (EDI) är ett säkert sätt att ladda upp och överföra stora mängder data mellan systemen. Detta används för att uppnås med en rad manuellt processer. Dessa portallösningar är ett bra sätt att automatisera processen och maximera personalens engagemang. Den externa parten är försedd med ett unikt nätverk adress, användar-ID och lösenord. Efter framgångsrikt inloggning, kan data laddas upp och förs direkt in i systemet utan att kräva manuell inblandning.

I många företag är en portallösning som används för att stödja en instrumentpanel för användare. Detta instrumentbrädan kan komma åt data från olika system, skapa ett enhetligt system för användaren att få tillgång till samtidigt som separat backend-system. Detta är det mest effektiva sättet att kombinera nya och äldre system till ett enda, hanterbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.