Vilka är Origins of trådlösa hotspots?

trådlösa hotspots kommer från både små och stora nätverk som har installerat en trådlös router och har tillgång till Internet och har lämnat det trådlösa eller "WiFi" hamn öppen för allmänheten anslutning . Många nätverk har alla tre kraven, från John Q. Public 's datasal, till affärscentrum i staden. Trådlösa hotspots är därför genereras från ett flertal källor, ibland oavsiktligt.

En gång installerat, en trådlös router sänder anslutning som standard till det omgivande området. I de flesta fall detta område överskrider gränserna för nätets fysiska adressen förlängning i den omedelbara omgivningen. Den som går in i signalens radie med en trådlös mottagare kan få anslutning.

vill blockera allmänhetens tillgång kan man konfigurera routern att kräva ett krypterat lösenord eller handslag med varje dator som begär information från den. Om den anslutande datorn inte ange rätt lösenord, är åtkomst nekad. Den hotspot finns fortfarande, men det är inte längre tillgänglig för allmänheten. Det har blivit en privat hotspot istället, mer känt som ett slutet nätverk eller stängd port.

Många trådlösa hotspots som marknadsförs för offentligt bruk, till exempel när en stad ger tillgång från en central kommunal nätverk som en extra förmån för samhället. För att använda hotspot, har en bara att köra till den delen av staden där signalen är stark. Detta kan vara utanför Stadshuset eller en byggnad-där det fysiska nätet finns. Oftare annonseras trådlösa hotspots finns i Internet-caféer och bokaffärer, som ibland kallas tråd kaféer.

Men många trådlösa hotspots inte offentliggjordes, eftersom de inte i första hand avsedd för allmänt bruk, men för företag eller privat bruk. I vissa fall innehavarna av nätet (inklusive personer i hemmet) inte har något emot förbipasserande använda sina nät i trådlösa hotspots, och kanske ser det som en slags "fribiljett gåva" till någon som händer på den. I andra fall människor helt enkelt inte medvetna om deras trådlösa nätverk är "läcker" in i närmiljön genom öppna portar, och när det blivit klart att allmänheten har tillgång till Internet via nätverket, är hamnar ofta stängda.

Eftersom trådlösa hotspots kan komma från var som helst inom ett befolkat område, affärsdistrikt till bostadsområden, är det enklaste sättet att hitta tillgång med hjälp av en mobil wifi-skanning kort. Dessa kort kontakten normalt i en bärbar hamn och skanna radiovågor med berörda frekvensbanden, söker efter trådlösa hotspots. Korten kommer att rapportera namnet på nätet, signalstyrka, och även tillgång kräver ett lösenord, bland andra data. Genom att följa ledtrådar du kan manövrera så nära som möjligt till källan av signalen innan parkering för att få tillträde. Ju starkare signalstyrka desto större tillförlitlighet och data överföringshastigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.