Varför en processor behöver Thermal Grease?

Termisk fett, även kallad en termisk förening, stöd en kylfläns i kyla en centralenhet (CPU). En processor är den integrerade kretsen att ansvara för en dator. Processorn består av miljontals små elektroniska "växlar" fastnat ihop till en kärna. Varje gång en switch fungerar, en liten mängd värme alstras. Med miljoner av dessa växlar aktivera tusentals gånger varje sekund, bygger värme snabbt. För intensiva program som datorspel, en processor arbetar mycket hårt och kan möjligen bli mycket het. Överklockning ökar också termisk produktion.

En kylfläns är en enhet som klämmor på processorn, som avser att dra bort värme från chipet att skydda den. Bottenyta kylflänsen är utformad för att vara extremt smidig att maximera ytan till ytan kontakt med processorn. Men brister och gropar i CPU rånet tillåta små brister som minskar effektiviteten i kylflänsen. Det är här värmeledande fett kommer in Termisk fett är ett tunt lager av en av en mängd olika föreningar som termiskt binder processorn och kylflänsen tillsammans. Termisk fett fyller alla gropar, luckor eller brister som skulle tillåta luftfickor mellan chippet och kylflänsen.

Eftersom termiska fettet bör leda värme skall vara effektiv är det tillverkad av särskilda material som gör det ganska bra . Vissa typer av termiska fett är bättre på att utföra eller överföra värme än andra. Dyra termisk fett innehåller partiklar av silver för maximal effektivitet, medan billiga föreningar är kisel-baserade. Keramiska termiska fett är ett mitten-grade föreningen, en framstående varumärke överträffar silver-baserade föreningar enligt många oberoende tester.

Med en korrekt installerad kylfläns termiska fett för att maximera kontakt, värme drog av chip och dras uppåt i fenor av diskbänken där det upptas av en fläkt. En CPU bör aldrig användas utan värmeledande fett och en kylfläns. Temperaturen kan snabbt leda till smälta kärnan, vilket gör det obrukbart.

processorer säljs med en kylfläns och fläkt i ett detaljhandeln låda innehåller termiska fett, ofta i form av en tunn värmeledande platta. I de flesta fall garanti på processorn beror på med hjälp av medföljande värmeledande platta, kylfläns och fläkt. Om att köpa en Original Equipment Manufacturer (OEM) CPU och levererar din egen kylfläns och fläkt, glöm inte att köpa värmeledande fett och tillämpa den försiktigt per medföljande anvisningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.