Varför Vissa Internet Shopping skattefria?

Många blir glatt överraskade när Internet shopping är skattefria. Men inte alla Internethandel är skattefritt-det beror mycket på var du bor, och där företaget som du beställer finns. I de flesta fall är du bara bedömas försäljning skatter på varor du köper via en Internet-företag som är beläget i din stat. Om du beställer utanför din stat, inköp är i allmänhet skattefria.

Det finns ett fåtal stater där alla inköp är befriade från skatt. Alaska, Delaware, Hawaii, Montana, New Hampshire och Oregon har inte en omsättningsskatt. Så även om man bor i en av dessa stater är de flesta Internet inköp från företag i hemlandet inte beskattas.

Om ett besök och affärer i en annan stat som gäller omsättningsskatt, en vanligtvis inte kan göra skattefria inköp. Men om en fysiskt i denna stat vid tidpunkten för köpet, kan en vara som omfattas av vissa saker de skatter betalar för, som bra vägar.

Omvänt betyder shopping på Internet ett rent fysiskt inte i den stat där ett är att göra inköp. Man kan inte sägas vara att använda någon av de resurser som staten, alltså en inte dra nytta av de pengar som betalas i skatt. Därför skattefria inköp verkar rimligt.

Däremot kan skattefria inköp på Internet inte precis vara skattefri. Faktum är att i vissa stater, är en ska rapportera alla köp via Internet, och i vederbörlig ordning betala moms i slutet av varje beskattningsperiod säsong. Detta är särskilt fallet när en order saker från en sajt på nätet som finns i ens stat. Ofta online-handeln att ta ut omsättningsskatt att ingen, inte ens människor som skall beskattas enligt statens lag. Tekniskt sett borde en polis en själv och betala en skälig skatter.

Denna typ av egenkontroll är sällan gjort. De flesta människor inte rapporterar skattefria inköp där en skatt skulle ha betalats. De kan nämna att beräkna skatter bör vara en uppgift för handlaren. Om en handlare inte ut lämpliga skatter, då säljaren ska betala regeringen på lämpligt sätt. Det tar tid för konsumenterna, en del hävdar, forskning vilka webbplatser som är fysiskt belägna i en egen stat.

Vissa politiker argumenterar för att beskatta användningen av Internet för att kompensera för förluster till lokala företag. Detta har dock idén ännu inte blivit någon typ av lag, och motsätter sig många. Någon gång i framtiden kan dock köp via Internet inte vara skattefri om Internet användning beskattas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.