Vad bör jag veta om Internet Dating säkerhet?

Seriösa Internet dating tjänster och chattrum ofta tillhandahåller en säker och anonym sätt för singlar att ansluta socialt, finns det fortfarande en viss oro över Internet dating säkerhet. Deltagare i vissa singlar chattrum och sociala webbplatser har förföljas, kidnappad, sexuella övergrepp eller mördad av människor som de ursprungligen har kontaktat online. Minderåriga har lockats till out-of-state platser av pedofiler poserar på nätet som tonåringar. Samma anonymitet som uppmuntrar till mer öppen kommunikation kan också göra brottsbekämpningen svårare.

Det finns flera saker du bör veta om internetdejting säkerhet, inklusive hur du skyddar din personliga identitet, om hur försiktighetsåtgärder före mötet ansikte mot ansikte, och hur man upptäcker bedragare och potentiella brottslingar. Ett antal personer har träffat sin framtida make på nätet, så du inte ska känna att dessa internetdejting säkerhetsföreskrifter är avsedda att avskräcka deltagande i alla chattrum eller singlar webbplatser. Det främsta målet är att vara medveten om de potentiella riskerna en som kan inträffa när online.

En viktig internetdejting säkerhet tips är att skydda din personliga identitet, särskilt under de tidiga stadierna av ett online-relation. Undvik Internet smeknamn som kan avslöja för mycket om dig själv, såsom en verklig eller efternamn. Du bör också undvika att avslöja namnet på din hemstad medan du chattar i ett offentligt forum. Om en berörd part vill veta mer om ditt privatliv, bör du vara lite vaga. "Jag bor i en riktigt liten stad" skulle vara ett säkrare svar än "Att arbeta i ett bibliotek i Billings är verkligen tråkigt. "Det skulle inte ta mycket forskning för en stalker att hitta platsen för alla bibliotek i Billings, Montana.

En annan internetdejting säkerhet tips är att låta andra veta om din dating aktiviteter. Detta betyder inte berätta för dina föräldrar eller syskon varje detalj i ditt romantiska liv, men någon annan bör veta om några allvarliga Internet relation. Du kan välja att träffas ansikte mot ansikte med din nya online-kompis på en avlägsen plats, så det lönar sig att dela minst grundläggande information med någon du litar på. Detaljer som en Internet smeknamn, chattrum plats, riktiga namn, stat och stad adress eller yrke kan hjälpa polistjänstemän om en sökning blir nödvändig. En hemlig online romantik kan vara lockande, men håller hemligheter från vänner och familj kan leda till allvarliga komplikationer senare.

Ett internetdejting säkerhet spets kan även tillämpas på varje form av blind eller arrangerade dagen. Om möjligt ordna den första dagen att äga rum i en offentlig plats. Detta kan vara särskilt svårt med kontakter, eftersom deltagarna får leva i olika stater eller länder.

Även om du måste resa till en avlägsen plats för ett första möte, ordna ditt eget boende och transport. Om du inte känner oss väldigt bekväma med den andra parten, motstå frestelsen att stanna på sitt rum under en första verkliga livet möter. Du bör alltid ha ett oberoende sätt för att återvända hem om dagen blir sur eller du inte känner dig bekväm.

internetdejting säkerhet ofta handlar om att använda samma sunda förnuft du gör på en verklig datum. Gifta personer har varit kända för att uppträda som singlar i chattrum, så ställa specifika frågor om en möjlig tidpunkt nuvarande civilstånd. "Gift men separerad" täcker ett brett spektrum, så använd sunt förnuft innan man inleder ett Internet förhållande med någon som fortfarande är lagligen gifta.

Ålder är en annan fråga för internetdejting säkerhet. Äldre pedofiler ljuger ofta om sin ålder för att locka preteens och tonåringar. Om du är en ung person som använder Internet för dating syften, att du vet anseende till chattrummet du använder. Undvik öppna chattrum där samtalen tur för sexuell för snabbt. Sådana chattarna är mest sannolikt trolling till offer, inte legitima datum.

innan de accepterar alla verkliga möten, försök att kontrollera en potentiell friare ålder genom fotografier, körkort information eller en tillförlitlig referens. Det kan låta kliniska och unromantic, men din personliga internetdejting säkerhet kan stå på spel om du inte kan ställa rätt frågor eller ta emot de rätta svaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.