Vad bör jag tänka när man köper en hårddisk?

Om du aldrig har övervägt tanken på att köpa en hårddisk, bör du. Dator experter säger att de flesta människor inte ger tanken nog trodde tills de ställs inför ett kraschat enhet som inte kan fastställas. Att köpa en hårddisk ska inte vara något som du inte av nödvändighet, utan något som du valde att göra för att skydda dina filer. Om du planerar för framtiden köpa en hårddisk kan vara ett av de bästa tekniska investeringar du någonsin kan göra. En hårddisk kan fungera som en sekundär lagringsenhet som daglig backup, eller som ett arbete centrum.

Om du köper en hårddisk, bör du börja med att göra din forskning. Hårddiskar variera kraftigt beroende på märke, storlek, typ av anslutning, och andra faktorer. När det gäller varumärke, till exempel, är detta en tid då förlita sig på ett välkänt namn är vettigt. Att köpa en hårddisk från en av de mest populära företag, till exempel Samsung eller Maxtor, garanterar du köper från en tillverkare som har erfarenhet av att göra av hårdvara.

Storlek är inte ett stort problem när man köper en hårddisk om du inte behöver det för något som videoredigering eller lagring. Mycket få användare behöver något som är större än 100G, men även 40 g räcker för de flesta hemanvändare. Oavsett om du väljer en intern eller en extern enhet som gör den största skillnaden när det gäller priset, som interna hårddiskar är relativt billiga. En extern enhet är lite dyrare, men du kan alltid få en på eBay om du är på en begränsad budget.

När du köper en hårddisk, måste du också överväga vilken typ av anslutning du har. De flesta externa hårddiskar använda USB-anslutningar, men andra alternativ, exempelvis Firewire, är också möjliga. Interna enheter kan ha en mängd olika anslutningar, så se till att kontrollera din manual eller fråga en expert innan du väljer en chaufför.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.