Vad bör jag tänka när man köper en bärbar dator?

köpa en bärbar dator kan vara en ny satsning för dig, eller du kan ersätta en äldre modell. Hursomhelst, finns det några saker att tänka på ditt nya inköp. Att köpa en bärbar dator kan representera en stor investering. Genom att bedöma dina behov, kan du göra en mer beräknad val om vilken typ av bärbar dator att köpa. Detta kan spara pengar och potentiella problem.

Den första frågan att ställa dig själv är om du verkligen behöver köpa en laptop. Bärbara datorer tenderar att släpa efter datorer i form av uppgradering och funktioner. Om du hantera tunga grafik, göra en hel del videoredigering, eller du är en gamer, kanske en laptop inte är det bästa valet för dig. Förutom att behöva spendera mycket pengar för att få det system du behöver, kommer du inte heller att uppgradera detta system när den tiden kommer. Men om du är mycket rörliga, är en bärbar dator ett bra val.

Det andra steget är att titta på vad du behöver från din bärbara dator. Studenter, till exempel, behöver antagligen tillgång till Internet och ordbehandling kapacitet. En bärbar dator för företag kan behöva liknande funktioner, liksom förmågan att hantera databasing programvara. Utvärdera dina individuella behov med omsorg när man köper en bärbar dator. Om du reser ofta, eller bära en massa tunga saker redan, kommer du vill titta på att köpa en bärbar dator som är mycket lätta. Om du reser mer sällan, eller har färre oro för tungt bagage, en större bärbar dator med mer kraft och en lättare att läsa stora skärmen är ett bra val.

Bärbara datorer tenderar att vara dyrare än stationära motsvarigheter. Köp inte en bärbar dator som överstiger dina behov. Kontrollera att den bärbara datorn funktioner kommer att uppfylla förväntningarna, utan behov av dyra uppgraderingar. Gör en ärlig uppskattning av vad du behöver, och söka system som matchar dina krav. Ofta företag erbjuder paketerbjudanden, vilket gör det billigare att köpa en förkonfigurerad laptop.

Ta reda på vilka funktioner du behöver när man köper en bärbar dator. En omedelbar tillgång till hamnar, är mycket användbar. Många enheter är konstruerade för att ansluta till Universal Serial Bus (USB)-portar, så du kanske vill ha flera att ansluta flera externa enheter. Om du har enheter som använder FireWire-eller andra anslutningar, kontrollera att din bärbara dator kommer att stödja dem. En plats för PC-kort är också en god idé, som är ett internt modem, trådlöst kort eller Ethernet-port. Se till att din laptop har hörlursuttag så att du lugnt kan lyssna på musik. Dessutom kan du överväga en CD-eller DVD ROM-enhet. Mjukvaran finns tillgänglig på cd, kan data säkerhetskopieras på CD, och du kan också lyssna på musik eller titta på DVD-skivor på den bärbara datorn.

När du köper en bärbar dator är det viktigt att tänka på vilket operativsystem du föredrar att använda. Äpplen tenderar att vara dyrare, totalt sett, än PC, men du kanske vill gå den vägen om du interagerar ofta med en Apple-nätverk eller använda Apple-program. Speciellt om du är student, undersöka vilken typ av programvara du behöver för att lyckas i skolan och vilket operativsystem det är konstruerat för. Vissa skolor har också PR-avtal med dataföretag som kan hjälpa dig att få en bra affär. Även titta på vilken typ av programvara levereras förinstallerat på systemet, att se om den uppfyller dina behov eller om en extra utgift av kontanter behövs för att köpa mjukvara.

Många laptop köpa guider finns tillgängliga. När du är redo att köpa en bärbar dator, plocka upp flera så att du kan jämföra funktioner och priser. Att köpa en bärbar dator bör inte vara en gissningslek, inte rädd att ringa företag för att prata med dem om deras utrustning, och finna exempel på bärbara datorer du funderar på att testa dem. Begränsa din val ner till ett fåtal modeller, och sedan söka de bästa erbjudanden. När du köper en bärbar dator, en förlängd garanti plan rekommenderas starkt. Olyckor inträffar, och det är bättre att vara säker än ledsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.